Над 10 служители на ДАИ-Благоевград са задържани при специализирана операция на ГДБОП, ДАНС и Спецпрокуратурата. 

"Касае се за организирана престъпна група от длъжностни лица, служители на Областния отдел на "Автомобилна администрация" - Благоевград. Лицата са участвали в организираната престъпна група с користна цел, като са искали и са получавали суми под формата на подкуп от представители на транспортни фирми, за да не съставят наказателни постановления на нарушители на транспортните фирми", каза на брифинг Петър Белчев - наблюдаващ прокурор от Специализираната прокуратура.

По думите му, исканите подкупи са между 300 и 600 евро.

"Към момента се извършват активни процесуално-следствени действия, задържаните са над 10 човека. Работим с колегите активно, след събирането на достатъчно доказателства, ще преценим на кои да повдигнем обвинения и конкретния състав от НК", каза още прокурор Белчев.

"Акцията е подготвяна от достатъчно дълъг период от време, за да документираме извършените от тях престъпления. Разследването е в много ранен етап и всякаква допълнителна информация би нарушила тактиката на разследването. Разследването се провежда в пълен обем с всички възможни способи, но не мога да коментирам кога, къде и как.

Акцията е започнала тази сутрин в 9 часа и се очаква да продължи до късните часове на деня. Към момента няма повдигнати обвинения, допълни прокурор Белчев.