Инцидентът е станал в бургаския комплекс „Изгрев“. Жертвата и нападателката са бивши приятелки, сега врагове. Момичето, което нанася ударите, е само на 14 години.

По случая е образувана преписка и е определен наблюдаващ прокурор, който е разпоредил проверка по случая. Тя трябва да бъде осъществена от служители на Пето РУ на ОД на МВР-Бургас, съобщиха от пресцентъра на Районна прокуратура.

На кадри, разпространени в социалните мрежи, се вижда как тийнейджърка удря силен шамар на друга девойка, след което я сграбчва за косата и я поваля на земята. Нападателката е спряна от друго момиче, което я хваща през кръста и я издърпва настрани. Дори и така, разгневената тийнейджърка успява да нанесе още един удар с крак на падналата на земята ученичка.

Побоят става пред очите на други момичета, които се виждат в кадър.

Вижте видеото >>>

Осмокласничката Николета Германова е побойничката, съобщи бургаският сайт "Флагман".Тя е от СУ "Добри Чинтулов".

Боят е станал в събота, извън училището. Побойничката твърди, че е нападнала другото момиче заради обида.

Дядото на побойничката заяви пред Нова телевизия, че не го учудва това, което внучката му е направила.

Кадрите предизвикаха сериозен обществен отзвук и мнозина настояха за наказание не само за побойничката, но и за нейните приятелки, които снимат и унижават пострадалото момиче. В социалните мрежи те дори са направили колаж, описващ инцидента като едва ли не гладиаторска битка, която Николета е спечелила.

По закон тийнейджърите над 14 години носят наказателна отговорност.

СУ "Добри Чинтулов" се прочу през март и с друго сбиване между момичета и едното беше прието в болница.