Емблематичните подаръци са от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и парламентарната група на ГЕРБ. Тортата беше с надпис "Градим България", какъвто беше предизборният слоган на партията.

След заседанието на кабинета Борисов сам разкри останалите дарове, сред които са ножичка и илюстрация по приказката „Тримата братя и златната ябълка” от областния управител на Хасково Ирена Узунова.
„Посланието е, че така, както по-малкият брат успява да излезе на горната земя, късайки жива плът от себе си, за да храни орела, такава е и мисията на премиера – с много жертви от негова страна да ни изведе на горния, светъл свят”, обясни Узунова. Тя пожела на министър-председателя много здраве, много сили и много търпение.

От Министерството на финансите, което Борисов определи като Министерството на феновете, пък му донесли тигър с купа. Това явно е закачка с футболния отбор на Бистришките тигри, в който премиерът играе.
Тъй като по-рано днес бе разпространена информация, че животновъд от Видинско му е подарил теленце, Борисов коментира, че е чул за това, но още не го е видял. 

Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова пък му подари макет на пътния възел на софийския Околовръстен път, който беше официално открит днес - пак като подарък за рождения му ден, по думите на кмета Йорданка Фандъкова.

Подаръкът от министъра на културата Вежди Рашидов, който е на посещение в Грузия, ще е бутилка от най-добрия грузински коняк "Сараджишвили".

Президентът Росен Плевнелиев пък лично отиде в Министерския съвет да поздрави бившия си началник в правителството и му подари комплект наколенки, които да го предпазват, докато спортува.
"Пожелавам му да е жив и здрав, да държи здраво кормилото. Не е леко, в света ситуацията е кризисна вече четвърта година, Европа влиза в нова фаза на рецесия. Без пари трябва да се правят чудеса.", каза държавният глава. "Много вкусна торта и едно от домашно приготвените турски кафета, които само при него може човек да опита. Имахме много хубав разговор. Много се радвам, че премиерът отдели толкова много време на мен, на председателя на Народното събрание", добави Плевнелиев.