Инцидентът станал този следобед, когато момчето излизало от училище.
На тротоара било нападнато от двама други младежи.

Пострадалият ученик е закаран в болница без сериозни наранявания. Пред полицаите от Пето РПУ в София той обяснил, че с нищо не е провокирал нападателите, които описал като скинари. 

Според свидетели в основата на конфликта стои вражда между пънкари и скинари. Станимир бил нападнат в гръб с юмруци. Той твърдял, че с нищо не е предизвикал агресията и не знае защо е бил нападнат. Ученици, станали свидетели на инцидента, обаче разказаха, че е пънкар и бил нападнат първо от един, а след това от втори скинар.
"Едни скинарачета, националисти, бая си го побиха, бутнаха го на земята, почнаха да го ритат, където може. После избягаха, охраната не направи почти нищо", разказаха пред bTV младежи.

„Видях нападателите. Помолих и Миро, и тях, но те продължиха да се бият. Казах: "Миро, прибирай се, момчета, ако обичате". Какво мога да кажа аз? Охраната остана, аз отидох да викна полицията. Охраната не можа да задържи биячите, но се намеси”, разказа и Веселка Тепавичарова, директор на Първо СОУ.
По думите й биячите най-вероятно също са ученици, но в друго училище. Нападението е записано от камерите на учебното заведение.

Майката на Станимир разказа, че през лятото синът й се е срещал с нападателите си в парк, но вражда между тях не е имало.

Случаят се разследва от полицията.

Вчера в друго училище се разигра пореден случай на агресия сред ученици. Две момичета се сбиха в двора на професионалната гимназия по химични и микробиологични технологии в столицата.
Единадесетокласничката Илона казала на съученик, че приятелката му излиза с друго момче. Уличената в изневяра девойка пък поискала обяснение защо Илона се меси във връзката й и се стигнало до бой.

„Тя попита: "Защо се месиш?". Удари ми шамар. Аз отвърнах и започнахме - аз я свалих на земята, тя ме изрита и оттам не си спомням абсолютно нищо. Аз я ударих един единствен път, тя ми скъса повечето неща, скуба ме, с юмруци ме удари и ни спряха”, разказва Илона.
Малко след схватката Илона припаднала.
„Тя започна да се задушава, викнахме линейка, трепереше, не можеше да говори”, казва съученичката Любомира.

Със започването на новата учебна година се увеличават консултациите на телефон 116 111, свързани с физически и психически тормоз в училище, съобщиха днес от Държавната агенция за закрила на детето.

Тормозът върху деца в класа и семейството е с 40% повече от този в интернет, стана ясно миналата година.

Междувременно стана и нов побой в Студентски град.