Министър-председателят Бойко Борисов тръгна на инспекция в дъждовното време и показа къде ще бъде 7-и реактор на АЕЦ "Козлодуй".

Заедно с Борисов са министърът на финансите Кирил Ананиев и енергийният министър Теменужка Петкова, президентът на КНСБ Пламен Димитров и лидерът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

"Догодина се предвижда минималната пенсия да се увеличи от 250 на 300 лева. Хората с пенсии между 300 и 350 лева ще имат увеличение от 10%, а останалите - 5%", каза министър Ананиев.

"11 години, при всяко наше правителство, сме държали да има излишък в бюджета. Никой не може да ме обвини в предизборни харчения. Сега се отпускат повече средства - 60/40, добавките към пенсиите, в условията на пандемия", заяви от своя страна Борисов.

"Хората виждат, че се затварят заведения, виждат, че нещата вървят към лош план, но въпреки това всеки иска повишение на доходите. Затова ние предвиждаме 10% повишение на доходите, така както правим през всичките години. Предвидени са 360 млн. лева за учителите, за да си завършим обещанието за двойно увеличение на заплатите им през следващите 4 години. Увеличили сме заплатите на хората на първа линия", допълни премиерът.

Борисов показа и мястото, където ще бъде изграден 7-и реактор на АЕЦ "Козлодуй".

Той обясни, че вече има издадена оценка за въздействие върху околната среда, с което проектът може да започне.

"Правителството отпуска 5 млн. лв., за да се запасим с лекарството "Ремдесивир". Решението ще бъде взето на утрешното заседание на кабинета", обяви още премиерът Бойко Борисов в Козлодуй.

"С Ангелов говорихме да отпуснем още 5 млн. лв. за това лекарство, което казват, че помага. Не лекува, но най-много помага. То излекува Тръмп. Ще купим, за да са пълни складовете", поясни Борисов.