Поздравявам Йорданка Фандъкова и Мая Манолова, че двете отиват на балотаж. София показа, че иска промяна. Казвам това, защото сумарно вотът за мен, Борислав Игнатов и Мая Манолова е по-голям от този на Фандъкова. Вотът на хората означава, че повечето от тях избраха да има промяна в София. Това обяви пред bTV независимият кандидат за кмет на София Борис Бонев.

"В Следващите дни от "Спаси София" ще дадем информация за изборите. Бих призовал хората да гласуват по съвест. Ние направихме това, че отворихме ветрилото. За нас гласуваха хора, които не са гласували за други партии. Това е само началото", добави Бонев.

Според него пресата над кмета на София ще бъде вече и вътре, защото ще имат общински съветници. "Аз ставам общински съветник и ще работя в интерес на хората. Имаме над 500 страници програма, от която не сме се отклонили. Продължаваме да я следваме и изпълняваме, защото така сме обещали на хората. Съжалявам само, че не започнахме кампанията си по-рано. "Спаси София" съществува от 10 години, а аз работя за каузата от 5 години. По време на кампанията имахме над 130 срещи и хиляди стиснати ръце. Ние имаме ясни предложения за промяна", поясни още Бонев.

Кампанията на "Спаси София" струва малко над 20 000 лева. "На сайта ни може да се види всичко. Сумата е събрана от дарения, а ние сме публикували и фактурите, с които сме направили разходи", завърши той.