Един час разпитваха бащата на второто нарисувано със свастики дете от мача "Левски"-ЦСКА, съобщи Нова телевизия.

След като излезе от полицията, Георги Гълъбов заяви, че самият той е националист. Не видял кой е нарисувал пречупения кръст на гърдите на 8-годишния му син, а забелязал рисунката преди второто полувреме, когато синът му се съблякъл. 

Двете деца бяха заснети на мача "Левски" - "Славия" с нацистки символи и обидни надписи по гърдите и гърбовете им.

Заради този случай МВР, Българският футболен съюз, Агенция "Закрила на детето" и социалните служби се събират на извънредна среща. На нея трябва да се реши какви наказания да бъдат наложени на родителите на двете момчета, както и да се набележат мерки подобни ситуации да не се повтарят в бъдеще. 

"Аз съм националист, няма проблеми, за мен това не е грешно", заяви Гълъбов, след което се обърна към журналистите: "Травмирахте ми детето!".

"Медиите направиха е*ати проблема - 6 дена се говори за деца, където са на 7 и 8 години, че са нарисувани. Защо не показаха, че му пише и Левски, а само пречупения кръст?Мани тези глупости", допълни Георги Гълъбов.

Вчера бащата на другото момче Петър Атанасов заяви, че непознат човек нарисувал неподходящите символи и абревиатури по гърба и гърдите на 7-годишния му син.