Екип на планински спасители към БЧК провежда спасителна акция за извеждането на безопасно място на израелски турист, който е попаднал извън разрешената за ски зона.
Туристът се е изгубил и е потърсил помощта на спасителите. Той е в добро общо състояние и няма опасност за живота му. 

Друг инцидент е станал тази сутрин. Екип на ПСС-Банско към БЧК са спасили сноубордист, затрупан от паднала лавина. При спускането на 20-годишно момче от Казанлък със сноуборд, се е получило подсичане на снега и е паднала лавина, която го е затрупала.

Сигналът е подаден от други сноубордисти, които са били в същия район. Веднага към мястото са тръгнали планински спасители.

Затрупаният сноубордист е изваден на 10-та минута, в безсъзнание и с глътнат език. Оказана му е първа помощ, а след това в съзнание е транспортиран до здравно заведение.

Остава в сила предупреждението за висока лавинна опасност в Пирин планина.

Обстановката в ски зона Банско е спокойна, всички съоръжения работят и пистите са изпълнени със скиори и туристи, увери Иван Обрейков - маркетинг директор на ски зоната.

Шефът на БЧК - Христо Григоров, призова да не се влиза по писти, които са необработени.

„Не рискувайте живота си. Планината е хубава, удоволствието от адреналина също, но рискът, когато се кара така неразумно води до тежки последствия“, допълни Григоров.

Преди дни 15-годишен сноубордист блъсна 5-годишно русначе, което се учело да кара ски на Пампорово. Детето е в кома в пловдивската болница.