Най-вече защото няма никакви гаранции, никакви стандарти и механизми за контрол, санкции срещу нарушенията до този момент, никакъв контрол и защита.

Юлен си прави каквото си иска, няма закон над него. Но "зелените" и "екоактивистите" са си виновни в не по-малка степен. Защото с постоянните си атаки срещу бизнес проекти и позицията "Не" без позитивна диспозиция загубиха доверие. Вярата в своята непогрешимост ги отчужди от естествени съюзници, като ограничи възможностите да влияят върху процесите, заяви Илиян Василев. 

Въпросът, че този лифт ще развихри зулумите със земя и ново строителство, ще дебалансира целия регион, че Банско узурпира вниманието и ресурсите на цялата страна, вместо да има зимни курорти на други места. Където и да погледнеш "зелените" и "екогрупите" са АНТИ. Не вярвам да успеят да обърнат нещата, защото държавата и ще ги неглижира, а нямат самостоятелно възможност да блокират правителството. Подкрепям много от техните тези за балансираност, за екологосъобразност, но само с "Не" няма да стане. Не виждам как и десните ще балансират между крайните "зелени" антибизнес позиции и принципната постановка, че десните партии са про-бизнес, про-пазар, заявява Илиян Василев.

Едно е да си конструктивна сила, друго е да дърпаш ръчната спирачка. Само. Да, Борисов ще се дистанцира и скатае от днешното решение. Това го може - потъна медийно и остави "патриотите", които са напазарувани на едро. Но демонстрира своята слабост в правителството - не може да се наложи. Забравя се едно - премиерът няма по-висша ценност от оставането на власт. Нищо и никой не стои по-високо от поста му. Да, плашат го с протести, но патриотите пък го плащат с падане от власт. Борбата срещу подобни проекти трябваше да мине основно през призмата на корупцията, на кражбите, на злоупотребите с власт, а не основно да се води с екологически аргументи. Зелените си знаят своето и така отслабват зрялостта и значимостта на протестният потенциал, заключава Василев.