Ил. Василев: Няма закон над ”Юлен”, но и зелените са виновни

Няма никакво съмнение, че решението на МС за природния парк Пирин не е балансирано.

Обратно в новината

Коментари - Ил. Василев: Няма закон над ”Юлен”, но и зелените са виновни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега съм в Разлог и току що говорих с дъщеря ми, която е на ски над Банско. Горе е слънце и лудница от хора! Мнозинството от тях висят на опашка с часове! Добре че дъщерята е с VIP карта, за която си е платила надлежно. Тези дето казват, че втори лифт не е потребен надали са се качвали на Тодорка! Елате сега тук сега бе отрепки и преценете нуждата от този лифт!! Скапана паплач, която мрънка заради стотинки! Ами така наречените "леви"... знае ли червеният електорат колко от техните ръководители имат хотели в Банско?? Пита ли някой другаря Кирчо Добрев - бизнесмена и хотелиера дали трябва да има втори лифт? Отрепки!!

Не искам туризъм,защото нищо не печеля от него.

Преди няколко години Комисията по досиетата обяви принадлежност към комунистическата Държавна сигурност на този платен индивид. Василев е вербуван от службите през 1988 г. Той е бил агент на ДС с псевдоним Сашо-11. Бил е и щатен служител на Първо главно управление (ПГУ).

Следователно знае за какво говори, нали?

Следователно пак мимикрира..

А собствениците на Юлен ограбиха Първа частна банка и направиха ПИБ и сега познай на кого е Банско

Наистина е прав. Но къде в цялата мозайка са десните, че и леви партии. И за едните и другите важи едно- страх от загуба на електорат. Защото самите те нямат готов отговор как хем този бизнес да се развие, как хем да не се унищожава природата. Защото и там имах хора с бизнес интереси в тази сфера или свързани с бизнесмени от тази сфера. Ние не искаме водачи в нашите протести, искаме експертно мнение което да да балансира интересите. напр. се питаме- защо не се строи в Стара планина. Там само Ком не е мястото за добри писти. А една добра писта не включва само терен, а начин на изграждане, инфраструктура, поселение. Явно Банско дава на готово всичко тава на уж маститите ни бизнесмени и Юлен. ТЕ НЕ ЖЕЛАЯТ ДА ИНВЕСТИРАТ В ТЕЗИ ОБЛАСТИ НА ДРУГО МЯСТО. А ГОВОРЯТ ЗА ПАТРИОТИЗЪМ И РАЗВИТИЕ НА ТУРИЗМА. Ако може по най- евтиния и лек начин. И най- печеливш за тях.

Така и трябва, не са зелените обаче, а младите хора. Омръзнало им е от наглите ви физиономии, омръзнало им е от статуковото. Искат промяна. Жалко че са малко. На България й трябват млади хора да движат страната, не мързеливи кюфтета и бракувани курви, като сегашните.

Ами ти ги води на плоскост корупция!!! Зелените не се занимават с корупция!!! Да не говорим,че ЕК и Европа много странно мълчат при отявлена корупция в БГ!!! Явно и тях корупцията им харесва!!!

ЗАГИВА! Всяко изсечено дърво отваря рана в земята....А те ще изсекат 11000дка вековна гора!!! И ЗАЩО? За да увеличат сметката на концесионера-гръка Георгиус, който НЯМАЛ ХАБЕР за какво иде реч.../по думите на журналисти от биволъ/ И НЯМА механизъм, който де спре тази вандалщина! Намерете становището на вицепремиера Симеонов отпреди няколко години-по ТВ той изчерпателно и аргументирано посочи колко пагубно е да се сече вековната гора над Банско!!! Защо ли сега вече не е пагубно, а наложително! ЖАЛКА ИСТОРИЯ! ПРИРОДАТА ЩЕ НИ ГО ВЪРНЕ!

Кои точно са "зелените", бе господин Василев? Защото зад аферата "Втори лифт" има едни точно назовани фирми и политици, но зад това определение "зелените", което все се опитвате да натрапите в пресата, стои една много разнородна група от хора, които не са представени от властта. А трябва, защото точно те са редовните данъкоплатци и избирателите, които си дават гласовете без кюфтета. Сигурно затова и толкова ги мразите. Аз съм против застрояването на природен парк Пирин, първо, защото е незаконно и ще плащаме санкции за нарушаване на Натура 2000. Ама, не вие и Юлен, а ние, обикновените хора, работещи по 50 часа седмично. Второ, защото реално, обществената полза от презастрояването на Банско няма да е голяма и ще е несъизмерима със щетите. Туризмът ползва големи данъчни облекчение, а всички знаем и каква минимална част от оборотите се отчитат. Да не говорим, че Банско на нищо не прилича. Трето, за човек като мен, който обича разходки сред природата, подобен проект само ме ограничава в избора. В свободното си време предпочитам тишина и спокойствие, и не бих я търсила в треторазряден курорт с евтина пиячка. Така че, ето ме, явно съм "зелена". За да ви е по-ясно, освен пряко облагодетелстващите се, всички останали сме в графа "зелени". Колко градуса е днес на Банско? 11? 12?

Истината за втория лифт е натискът от строителите , които изградиха хотелите в района на т.нар."голф-зона".Около "Пирин Голф" и др.такива в полето до пътя към х.Яворов и местността Бетоловото.Там има доста непродадени имоти , които стоят вече почти 10 години така.Никой не ги иска,тъй като оттам е далече кабинковия лифт в Банско.Затова е този натиск сега-няма зелени , няма кафяви.Зорът е от онези , които построиха хотелите там.

Те никога няма да си продадат хотелите с печалба, каквото и да правят - въпрос е на обективна закономерност, не на желание на Борисов или когото и да било. Няма кой и защо да ги купи. Пък и КТБ фалира, няма кой да финансира чакането.

"Людете ми загинаха от нямане на знание; Понеже ти отхвърли знанието, То и аз отхвърлих тебе." Осия

Ами ако те са алваджията за бозаджията(Юпен и зелените) - тогава ние другите какво правим???

Василев, грешиш, не са бизнес проекти, а мутро проекти. Има разлика.

редно е "да има зимни курорти на други места" винаги и за всичко трябва да се търси баланс Централен Балкан например заслужава много повече

Кой е този Юлен, някой може ли да каже? Юлен или Гюлен? Да не е едно и също име и да е позволено на гюленисти да си развяват байряка?

Втори кабинков лифт не е потребен. Проблемите на Пирин и Банско ще се решат с оформянето на теснолинейката в Разложка долина като ЖП пръстен и се свържат селищата: Белица, Якоруда, Разлог, Банско, Добринище.... и т. н. Повече от половината пръстен отдавна е построен. Той е само малък участък от теснолинейката която минава през Родопите. Остават около 20 км. да се затвори пръстена. Площа на цялата Разлошка долина е приблизително колкото София. Хората в Банско" искат да вкарат СЛОН В АПАРТАМЕНТ!!! Влакчетата по "Пръстена" да бъдат луксозни, с отопление и най-важно -на често. При лошо време е неземно удоволствие за скиора, да разпусне в минералната баня на Добринище, а и други минерални извори има в долината които могат да се използват. СЪЩЕВРЕМЕННО ЩЕ СЕ ПОЛЗВАТ ОТ СКИОРИТЕ И СЪСЕДНИТЕ СКИ ЗОНИ, КОЕТО ЩЕ ПРЕМАХНЕ СТРУПВАНЕТО ПО ПИСТИТЕ НА ВРЪХ ТОДОРКА. Тъй като Разложката долина е оградена и от още две велики БЪЛГАРСКИ планини: Рила, и Родопите, може да се изградят и нови ски зони в тях. Ако на кабинката има много хора, ще може да караш по пистите на Добринище -Безбог, Беталовото, Семково и по други бъдещи нови писти. Сега, като се закотвиш в Банско, вариантите са само Чалин валог или Тодорина орница, или да си опропастиш почивката!

сегашното правителство, безработния кипърец собсвеник на Юлен и руската мафия в Кипър?

Еврокомисарката, която вчера похвали проекта е връзката.

за НАКАЗАТЕЛНА ПРОЦЕДУРА срещу България за строителство в защитена зона.

Затадои ненаситните бг бизмесмени унищожават пророда ма мишиом годонл

Ние, българските данъкоплатци платихме 4 млрд. лева за аферата КТБ. С тези пари държавата можеше да си откупи и Боровец и Банско, та Дори и Пампорово. А тя какво прави? Подарява концесии и далавера на едни и същи олигарси. Първите два курорта и децата в яслата знаят че на на бай Цеко, а третата на ЦВетелинка. Еми след като една нива кабинка струва 1 млн, евра, защо държавата не инвестира, а?

Колко време страдаме от умишлено неподменени съоражения на Витоша. Цяла европейска столица е жертва на тоя мошенник с офшорки.

Истината боли, но ако Борисов 3 не даде разрешение за втора кабинка, правителството пада :) Питатъе се как, еми много просто като се случи втори фалит на БГ банка и платим едни нови 4-5 млрд. лева, защото фондът за гарантиране на влоговете е празен!

Безсмислен коментар!

агент Сашо 11 пак ли снася?

ма "бившият посланик" и "експерт" и тук ли разбира всичко?

то драгановто момче е дялан камък де го туриш - там ляга ....еле па ако го поподпреш с някой пачка зелено направо лепне...))))

Цялата кампания на т.н. зелени се финансира от Швейцария и Австрия. Целта е саботиране на Банско като конкурент на алпийските курорти.

Явно не си скиор, защото ако беше никога не би написал подобна глупост.

Теб да не ти хлопа нещо дъската?

хахахахахахахахахахахахаххахаха! Смешник!

Защо ли най-отявлените словесни мастурбатори---са десни, костовопроизводни доносници--като това леке?:))))) ... Щото друго не могат!:)))))

Статията е добра. "Юлен"над всички,всички зад "Юлен"! Има ангажименти,обслужващи Цеко Минев,това вече е очевадно. Точно както авторът пише,колкото и да се кълне Премиерът,злоупотреби и закононарушения ще има. Какво ли му пука на Премиера!? Него,други,далеч по-прагматични дела го касаят.

Властта до такава степен е комлексирала незаменимия от Банкя, че вече в името на тази власт обслужва не само кмета на Симитли.

Споко, скоро ше падне от власт Борисов. Кой ще дойде ми е все тая, излъгах се да гласувам в началото за него, още за кмет на София, но оттогава подавам изцяло задраскани бюлетини на изборите и им пиша, че са некадърни и срам за България и загиналите в нейна защита българи.

Естествено зелените са виновни! Те са соросоидни протестъри и с протестите си целят да заменят зеленото с "червеното"! Но не са познали "Червеното" го папахме при Жан, пенсии по 1$ и заплати по 2$! Не са познали!

Никой не казва най-важното: колко аджеба остава в българския бюджет и колко остава в селищата, например в Банско. Всички предполагам са ходили къде ли не на зимни курорти, Германия, Австрия и т.н. Следващия път, като отидите, отделете един ден и се заинтересувайте, защо местните хора са "за" и най-важното, какво остава за "тях", за селището и чрез него за тях. Преди време се пусна новината, че две ЛГБТ-двойка съди софийска община в Европейския съд, защо в България не им признали брака. Ще гласувам за тях, ако те осъдят България, защо няма трудовата ставка, поне за Германия, здравното осигуряване, административното и например, що за животно са концесиите и какъв е законът в Германия и защо не е същия в България. Защо в Германия не се допуска фирма на тейния пазар, регистрирана в офшорна зона? или я прекарват през иглени уши . . . .

В Гърция се строят малки ЧАСТНИ хотелчета рядко се вижда нещо грамадно над 3ет камо ли 10-12 ет кат на Слънчака.Когато 1турист от ЕС отиде на Гръцки остров спи в малко хотелче от което ПИЧЕЛИ местния селянин рибар бай Спирос и леля Елена а в БГто от туризъм ПИЧЕЛИ ДСагент мутра олигарх алкохолен бос от Пещера ВИСаджия или митничар с връзки в партийна централа .Във Алпийскатата част на Франция иАвстрия е подобно на Гърция в Швейцария е различно там куророртите са на МИЛИАРДЕРИ (например Сейнт Мориц е изцяло собственост на корпорацията ГЛЕНКОР милиардерите Марк РИЧ и Иван Гласенберг-минно петролни зърнени магнати )но броя на хотелите и леглата е СИЛНО редуциран а цените ужасяващо високи и не посилни дори за средната европейска класа

Да забранят неправителственни организации да правят стачки митинги Да изразяват каквито и да е мнения относно правителствени решения . Да им се забрани да взимат пари за безмислени проекти от еврофондове и държавата.

Споко,че ще дойдат едни лоши момчета от едно НПО и ще ти забранят да живееш. И без друго от мизерния ти живот няма никаква полза...

Отдалече миришеш на дребен, неосъществен диктатор.

Защо нещата не се диверсифицират. Защото в Банско се събраха интересите на Юлен и управляващите. Олигархия в действие. Но нима вече единствения ход е вота. Ще видим.

Какво се опитваш да дескредитираш еколозите. Сега ли намери да накланяш везната на страната на олигархията? Никога не е късно човек да стане за резил.

Екомафията няма нужда от дискредитация.

Хайде платените американофили да вземат да скрият,а! Г-н Василев само като ви видя името под някое мнение или статия и просто не чата...Защо ли...ами защото ВИ Е ПЛАТЕНО....След глупостите, които писахте за Сирия сега компетентно захапахте други теми....ами на която и страна да сте...на каквото и мнение да сте....не ми пука защото ВИ ПЛАЩАТ да говорите от позицията на "специалист по всичко"!!!

г-н Василев знаете ли кои имат необитаеми хотелчета в Банско ???? Може би трябва да се пита Валери Симеонов !!!! А някой бил ли е в Боровец тия дни ??? Там няма опашки, а има сняг и е много по близко до София !! Някой знае ли кой е концесионерът на въпросният терен в Пирин !!!! Да не би да е Цеко Минев !!!!!!??????

Демокрацията е форма на управление на робовладелското общество и от старогръцки означава" Власт на свободния човек с роби". Ако нямаш роби, не си свободен. Точка. И сега е така капиталиста е свободния човек с роби-работници и служители. Синдикатите са мафия. Затова всички тъпаци, които крещяха по площадите против комунизма, сега плачат с крокодилски сълзи. По-голяма диктатура на богаташите никой не е измислил. Именно затова алкохолика Чърчил, на когото прадядо му чифут купува титлата лорд Малборо казва" Никой не е измислил по-добро нещо от демокрацията". За кого ? За Чърчил разбира се. Простият ни народ си заслужи съдбата. Сега ще му сечат горите, ще го крадат, ще го дрогират, ще го бият и ще си трае като вечен роб

ЗАЩО, ЗАЩО БЕ ЛУДИ ЧАКАТ С ЧАСОВЕ НА ОПАШКА ЗА ЛИФТ ?!? АМИ ДА СИ ПОКАЖАТ НОВИТЕ ЕКИПИ ! МИНЕВ Е БОГАТ ЗАРАДИ ЛУДИТЕ И ПРОСТОТИЯТА ДА ЧАКАТ С ЧАСОВЕ ПО ЛИФТА И ДА ПЛЮСКАТ ПОСЛЕ ДОЛНОКАЧЕСТВЕНИ МАНДЖИ !!! ПРОСТО БРАВО НА ПРЕДПРИЕМЧИВИЯТ ЦЕКО !!!!!!!

За кво го публикуват този, той казва че и едните са виновни, и другите са виновни. След това продължава и едните са прави и другите са прави. От такива охлюви без ясна позиция ми е втръснало.

Борисов е ПРОДАЖНИК!!! Предходния мандат си продаде властта на гъзоебници, само и само да е на власт!!! Сега пак си продаде властта на алчни "патриоти" с хотелчета, само и само да е във властта!!!

При бай Тодор нямаше закон Юлен, но имаше закон за курортите : 70% зелено и 30% застрояване. Сега е 5% зелено и 95% застрояване и то кичозна архитектура нямаща нищо общо с България.

Не е само това!!! При "лошия" Живков, НЕ СЕ изливаха по 15 000 ТОНА (!!) годишно химикали по нивите, не се унищожаваше земеделска земя за автокъщи, не се слагаше мононатриев глутамат за "овкусяване"!!!

ако и ти имаш каца с 86 милиарда лева БВП, няма ли да се прежалиш?

Подредени са така: мутреса, милиционер, мутреса, милиционер Много кинта върти екомафията.

да, цялата вселена се върти около тези имоти.. колко ще прилапат баклуците, е темата по три пъти на ден. и това е така по всички фейкмедии за дебили. направо не ми се смята в цифри колко са мизерни мутристанци... ужас.

Този мазач отново ишзкарва и вълка сит и агнето цяло. Решението на МС не било балансирано. Кажи не е правилно бе демагог. Зелените също били виновни. Законът е Юлен. Или е нарушен, или не.

Банско е бетонирано. Горите в България изсечени. Бай Тошо беше умен. Сечяхме в Коми. 1 м3 трупи влизаше на 30 лв. в дъскорезниците.Маса българи изкараха пари оттам. Сега тези идиоти са направили ръководството на горските стопанства от Южна България в Смолян и на Северна в Севлиево. Такава простотия и уйдисване на ДПС докара горите до безконтролно изсичане. Всеки има марков чук и лепи държавните марки на контрабандна дървесина. Бетонираха Черноморието. Клиентите ще са дрипави западняци и алкохолици. Девизът на Некерман е ЧОВЕК И ПРИРОДА а не ЧОВЕК И БЕТОН

Нито има свобода за която мечтаеха и излизаха хората на площадите.Идеала за истинска демокрация е потъпкан.Дреме ми за какво се бори неграмотника Борисов.Дали ще е на власт или някой ще го сваля от власт.Истината е че държава няма и нищо човешко не е останало в тия предели.

зелените когато горя пожара в Кресненското дефиле? Що не дойдоха да изнесат на ръка костенурките от горящата гора? Или е най-лесно на жълтите павета да врякат истерично!

Че еколозите да не са слънце бе, тикво проста??? хората правят каквото могат!!!! И проблемът не е в държаните лесничейства, а в "ЧЕСТНИТЕ" ЧАСТНИЦИ, продължаващи да обират България!! (КЪДЕ Е МОЛЛОВ бе, ПРОСТАК???)

и аз мога да седя на жълтите павета, а през това време горките костенурки изгоряха, че чак в София замириса на печено.

Превъзбудил сте се нещо, прекалено европейски ги храните...

Точно това им е работата. А ако само стоят на жълтите павета вече стават не еколози , а протестъри. Платени протестъри.

да, виновни са зелените спор няма.

Василев, не те ли е срам че стана слуга на олигархията или викаш-където са парите там съм и аз. По рано от ДС ти беше добре да получаваш,сега олигарсите. По който ти кажат-плюваш , иначе кранчето спира , а ти обичаш- да тече. Ама не забравяй ,че който много плюва по главата си го хвърля.Жалко по-рано те мислехме за свестен човек, а ти се оказа една ПЕНЮГА.

Този пък охлюв! Поредният ДС агент който няма доблеста да си признае,че е такъв.

изсичане на гората в Пирин. Няма политическа цел,по важна от гората. Никога не съм била еколожка,но съм потресена от играта на бизнеса и играта на политиците. Подкрепям протеста на зелените-залогът е огромен,и засяга бъдещето на тази държава.

Аааа, господжа! Гора за писти да се сече е грях! Гора се сече само за огрев и дървен матриал за Гърция! Това и еколозите го одобряват!

Това е работа на ДЪРЖАВНИТЕ горски стопанства, тикво проста!!!! Те са и ЕДИНСТВЕНИТЕ, които залесяват!!! КОЛКО ГОРА ЗАСАДИ юлен бе, ахмак?????????

И двете страни (зелени и правителство) са корумпирани. Жалка картинка!

Целта на зелените (очевидно финансирани отвън) е нищо да не се прави в държавата и да сме вечно бедни. Не може лифт на Банско, не може добив на газ, не може да се строят сметища и заводи. Зелените вечно са против. В Странджа всеки ден се секат незаконно хиляди дървета, но нито 1 зелен не е дошъл да протестира. За 5 елхички на Банско не спряха да плачат цяла година. Как да повярваме че се грижат за природата а не за джоба си.

Айде стига си ривал бе!!! Има какво да се прави, ама не ВИНАГИ за сметка на природата!!!! Защо според тебе кроношпан направи ДВА завода за ПДЧ в България???? ЗАЩОТО ЗА ПАРИ И ГЪЗА СИ ЩЕ ПРОДАДЕШ!!!! Комунистите секат, соросидите секат, доган сече, хотелиерите секат, ИДИ ДА ВИДИШ в дворовете на разни пелетни фабрики ЦЕЛИ ПЛАНИНИ от отсечени борове!!!! Не се прави на инеститор, каун!!! ПРОДАЖЕН ТЮФЛЕК СИ!!!

В любимата то Русия не се ли секат дървета и как руснаците добиват нефт и газ и дървесина - сигурно без да се сече нито 1 дърво. Сигурно хилядите километри писти в Италия Швейцария и Словения са построени без да се секат дървета. Що не идеш да им разясниш че си продават задниците за пари и не трябва да строят писти и заводи.