В австрийската столица Виена за 25-та поредна година се проведе Балът на живота или Лайф Бал. Това е най-голямото събитие в света за набиране на средства за борба срещу СПИН, съобщи ТВ "Европа".

Редица знаменитости от Европа и отвъд Океана присъстваха на бала а застанаха зад благородната кауза. От началото си през 1993-а година Балът на живота се открива със зрелищно шоу на площада пред кметството, където се събират около 40 хиляди души.

"25 години лайф бал означава празник за гордостта и приемането на хората с различна сексуална ориентация. Борим се срещу СПИН, така че използването на предпазни мерки е изключително важно", заяви Норберт.

Преди началото по червения килим преминаха звездните гости. Певицата Кели Озбърн, Кончита Вурст и актьорът Ейдриън Броуди бяха сред присъстващите знаменитости.

От 2001-ва година набраните средства се отпускат на организации, чиято дейност е в полза на засегнатите от СПИН, а в кризисни ситуации - и на други неправителствени организации и институции. Сред тях са фондациите на Елтън Джон и Бил Клинтън. Финансират се и инициативи, които се занимават със социалните последствия от ХИВ и СПИН като се опитват да ги ограничат.