Носител на "Голямата награда" Свети Влас 2018 г.е Бойко Василев за висок професионализъм в телевизионната журналистика. На церемонията беше връчена и "Специална награда" на предаването "Денят започва с култура" за задълбоченото отразяване на културния живот в страната. Отличията бяха определени за осми пореден път от 5-членно жури, председателствано от проф. Ивайло Знеполски.

Мария Савкова получи също награда за постижения

Награди за журналистически постижения получиха също и Мария Савкова и Кузман Илиев. За пръв път тази година бе връчена и индивидуална награда на Eмил Чолаков от председателя на Сдружението, което организира наградите - Иван Гарелов.

Награда получи и синоптикът Емо Чолаков

Преди събитието се проведе и традиционната годишна обзорна дискусия, на която беше обсъдена телевизионната продукция през годината и проблемите на журналистиката. На Деня на Ботев журналистите поднесоха и венци пред берелефа на Христо Ботев. Участваха и оркестърът на ВМС и командващият Военноморска база Бургас.

Досега "Голямата награда" са печелили и Иво Никодимов, Мартин Карбовски и Миролюба Бенатова, Добрина Чешмеджиева, Елена Йончева, Емил Кошлуков, Диана Найденова. Носители на "Специалната награда" са били "История. BG", Тома Томов, Нери Терзиева, репортерите на "Господари на ефира", Десислава Ризова, "БНТ такси" и Росен Цветков.

Инициатор на Наградите за ТВ журналистика "Св. Влас" е "Кръг 11", обединяващ известни журналисти и интелектуалци. В него членуват пpeф.Ивайло Знеполски, Иван Гарелов, Георги Лозанов, Любен Дилов-син, Копринка Червенкова, Георги Тенев, Джими Найденов, Стефан Димитров, Антони Георгиев, Павел Васев и покойният Петко Бочаров.