Загиналите са шофьорът, един придружител и трима юноши. Трагедията, уточнява агенцията, станала на магистрала, водеща към Антверпен.

Автобусът с полска регистрация, в който са пътували деца от Русия и Украйна, е паднал от височина 6 метра в крайпътен ров. Инцидентът е станал край белгийското градче Ранст.

Най-тежко ранените - близо 12 момчета и момичета – са транспортирани в различни болници в района. Невредимите пък са настанени в близка казарма на пожарникарите, предаде БГНЕС.

Още не са ясни обстоятелствата около тежкия инцидент. Според първите сведения автобусът се отклонил, блъснал се в мантинелата, излязъл от пътя и поел по надолнището, след което се обърнал странично.

Никоя друга кола не е пострадала при катастрофата. Няма спирачен път по настилката, което може да означава, че водачът е заспал на волана. По случая се води разследване.

В събота пък автобус падна в пропаст в Перу, 34 души загинаха. Автобусът загубил контрол на хлъзгавото след дъжд трасе и паднал в клисура с дълбочина около 200 метра, на дъното на която тече река Моче.