Енимехмедов е обвинен, че на 19 януари е направил опит да убие партийния лидер на конференция на ДПС в НДК.

Той се опитал три пъти да стреля с газов пистолет към главата на Доган.
Деянието е извършено предумишлено, смятат магистратите, и е недовършено по независещи от Енимехмедов причини, предадоха "Фокус" и БГНЕС.

Според тях далеч не е толкова ключово от какво разстояние е насочил газовия пистолет, а това, че няколко пъти опитал и успял да се доближи до Доган.
Експертиза вече доказа, че газов пистолет, насочен отблизо към главата, може да доведе до фатален изход.

Тепърва ще се изяснява защо Енимехмедов е избрал газово оръжие.

Задържането му към момента е в разумен срок, разследването по него се води интензивно, затова и САС прецени, че трябва да остане в ареста.

За пореден път Енимехмедов се оплака, че съдът не му дава възможност да разкаже всичко, което иска, и допълни, че има политически натиск от страна на БСП и ДПС върху цялата държава. Той заяви, че не съжалява за действията си и допълни:

"Когато се появят млади и умни хора, е неудобно и виждате какво става."

На 3 юни Енимехмедов поиска от Софийски градски съд да измени мярката му за неотклонение в по-лека, но искането не беше уважено от съда.

Ако бъде признат за виновен, може да получи присъда от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Междувременно се води разследване за побоя, който му нанесоха активисти на ДПС след инцидента. Засега то е срещу неизвестен извършител.