По делото днес бяха приобщени веществени доказателствени средства от СРС.

Самият Октай Енимехмедов каза, че не е запознат с тези класифицирани материали, както и че не иска да излиза от ареста, макар заседанието да беше по негова молба. Целта била да каже какви са причините за нападението. Мотивите на задържания обаче така и не бяха чути от медиите, защото съдия Тони Гетов, позовавайки се на СРС-та, заседава при закрити врата.

Интересен факт обаче е, че според Гетов част от СРС-тата няма да бъдат приложени по делото, тъй като при използването им са заобиколени правилата. Съдията заяви, че не споделя доводите на задържания, че не е искал да убие Доган, а само да покаже несъгласие с политиката на ДПС. Магистратът цитира изказвания на Енимехмедов, че той не съжалява за нищо, освен, че пистолетът му е засякъл.

Никога една политическа изява, съчетана с насилие, не дава резултат
, мотивира се съдът. По думите му пример за това освен световната история, вече е и българската.

По делото бяха приложени две експертизи. Според едната - от кадри от медиите се вижда, че пистолетът на Енимехмедов е бил на разстояние между 19 и 24 см от главата на Доган. Според втората експертиза с газов пистолет може да се убие човек, но ако изстрелът е произведен на около 1 см и само на определени места.

Решението на съда може да бъде обжалвано.