Винаги съм казвал, мога да се ангажирам за извършване на реформа, ако има съгласие за такава. Ако няма съгласие за реформи, няма какво да правя в МЗ. Това казва служебният здравен министър Стойчо Кацаров в интервю за сайта на Националния център за защита правата на пациентите.

Кацаров коментира и възможността досегашната правителствена болница "Лозенец" да стане новата национална детска болница, защото този вариант не е отпаднал.

Преди седмица регионалният министър Виолета Комитова каза, че ще издаде виза за проектиране на чисто нова сграда за детска болница в двора на "Александровска".

"Миналата година министерство на здравеопазването е провело обществена поръчка и е сключило договор за реконструкция на съществуващата сграда. За една година нищо не е направено. Проектът е за реконструкция, а сега се оказва, че може би не е възможно да се направи реконструкция на сградата. Преведени са 7 милиона авансово и това е всичко. Изчакваме министъра на регионалното развитие да предостави окончателното си решение по отношение на настоящия проект", казва още Кацаров.

"До края на седмицата да предложи промени в наредбата за медицинската експертиза, така че хората с тежки увреждания да не бъдат преосвидетелствани, обещава още Кацаров.