Мъжът е изпратил заплашително писмо до веригите Aldi, Rossmann, Lidl, DM, Müller, Edeka, Norma и Rewe, което е получено на 16 септември късно вечерта, съобщава "Билд". В него изнудвачът обяснява, че е сложил отрова в бебешката храна, предлагана в конкретен магазин във Фридрихсхафен. В специализирана акция полицията е иззела всички бурканчета.

По информация на "Билд", в 5 от тях действително е открита отрова, която може да увреди сериозно детското здраве.

Изнудвачът действа по точен план - отровните храни са влезли в магазините в събота, но са по складовете и все още нито един клиент не е закупил отровен продукт. Натискът върху веригите обаче е огромен.

Мъжът е поставил отровата в продуктите на различни производители.

В писмото, което освен до концерните, е изпратено и до полицията, изнудвачът обявява, че отровните продукти са влезли в складовете на хранителните магазини и дрогерии, както в Германия, така и в чужбина.

Полицията разполага с видео запис на неидентифицирания мъж, който слага бурканчета в магазина във Фридрихсхафен.

На специална пресконференция прокуратурата обяви, че предполагаемият извършител е на около 50 години. Властите отказаха да съобщят имената на засегнатите вериги. Полицията разпространи снимки на заподозрения и моли гражданите за съдействие, също така обяви гореща линия за сигнали.