Четвъртият починал от COVID-19 учител е 49-годишна преподавателка по английски език в СУ "Васил Левски" в Севлиево.

Айлин Байрактарова, която има 20-годишен стаж, постъпила за лечение в местната болница в събота, като състоянието й не било много тежко. Смъртта й настъпила внезапно вчера.

"Жената имаше доказан коронавирус с всички съпътстващи усложнения, които вървят при това заболяване. Имаше наднормено тегло, диабет, хипертония, придружаващи заболявания, които усложниха клиничната картина. До последно тя беше в добра кондиция. Нямаше признаци за влошаване на заболяването. Движеше се в приемливи граници - контактна, адекватна. Без респираторен проблем, за съжаление, смъртта настъпи внезапно", обясни д-р Пламен Цеков - управител на МБАЛ Севлиево, пред Нова теливизия.

"Тя винаги беше усмихната. Никога не се сърдеше на никого. Децата също я харесваха. Никога не се е ядосвала, дори и на колега за нещо. Нормално е понякога да си изкара човек нещо, но тя - не", коментира директорът на училището Тома Томев.

Колегите на Байрактарова, които са потресени от новината, публикува във Фейсбук страницата на училището некролог.

Още 5 учители от най-голямото училище в Габровска област са заразени с коронавирус. В дистанционна форма на обучение са преминали и учениците от 5 до 7 клас.

Досега починаха 58-годишната учителка по география от средно училище "Св. Седмочисленици" в Търговище Руми Радославова, 49-годишната Людмила Иванова от Професионалната гимназия по обществено хранене и химични технологии "Асен Златаров" в Шумен и 63-годишен преподавател в основно училище в община Баните, Смолянско.