Четири паралелки от столичното 107 Основно училище "Хан Крум" ще бъдат поставени под 14-дневна карантина заради заразен с Covid-19 учител. Това съобщи директорът на школото Данко Калапиш.

По думите му, преподавателят е без симптоми, но е провеждал учебни занятия през последните 48 часа с учениците от четири класа - 5"В", 6Б", 6"Г" и 7"А" .

"Затова, считано от днес 19.09.2020 година, паралелката на Вашите деца се карантинира за 14 дни. Действията се съгласуват със Столичната РЗИ и епидемиолозите и не зависят от нас! Към момента, съгласно разпореждания на СРЗИ, не се правят тестове на учениците, но ако се забележи сиптоматика се звъни на личен лекар на децата и той/тя решава какво да прави и как да действа", написа Калапиш в профила си в социалната мрежа.

По думите на директора, присъственият учебен процес ще се възстанови на 2 октомври при спазване на всички нежни мерки.

Докато децата са под карантина, заниманията ще протичат дистанционно.

"Списъци на всички ученици с актуален адрес са изпратени към СРЗИ и учениците са подадени към Националната система за Covid-19. Родителите на са под карантина, а само учениците! Моля да бъда извинен за причиненото неудобство и създадените притеснения", завършва Данко Калапиш.