65 на сто от строителството на скоростния път Ботевград - Мездра е изпълнено, съобщи във Враца министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков. Той беше категоричен, че трасето ще бъде готово до края на годината.

Регионалният министър посочи, че за по-малко от година е изпълнена значителна част от строителството на скоростното трасе.

"Изпълнена е чувствителна част от пътните работи до ниво подосновен пласт, т. е. до ниво биндер", добави той, цитиран от БНР.

Андрей Цеков увери, че в средата на февруари ще бъде завършена и пусната отсечката от трасето между Мездра и с. Люти дол. Тя беше затворена в средата на миналата година, което предизвика хаос в трафика през Северозапада, недоволство сред транспортния бизнес и протести в различни населени места.

Министърът беше категоричен, че до края на годината пътят между Ботевград и Мездра ще бъде готов напълно.

"Пак тази 2024 година този проект ще бъде завършен".

През тази година ще бъдат ремонтирани общо 244 км от републиканските пътища в област Враца. Подготвят се идейни проекти за модернизацията на три важни пътни отсечки: Враца - Монтана, Враца - Оряхово и обхода на областния град.