12 години затвор дадоха на санданчанина Емил Първанов-Ембака, който преди 3 години уби с камък служител на новостроящ се участък на АМ "Струма". Освен това ще трябва да плати и 340 хиляди лева кръвнина на трите деца на убития.

"Независимо какво ще бъде наказанието, това, че убих човек, ще ми тежи цял живот на съвестта, съжалявам за станалото, надявам се на справедлива присъда. Не исках да убивам, но реагирах така, когато го видях да троши колата ми и нападна мен и съпругата ми, изпаднах в ярост, побеснях и кипнах, стана нелепа ситуация." Това бяха последните думи на Ембака преди съдебният състав да излезе за размисъл.


Повече подробности можете да прочетете ТУК.

Припомняме, че на 26 юни 2015-а Емил Първанов удари с камък по главата 47-годишния строителен работник Николай Чивиев, тъй като той не му позволил да премине с автомобила му през ремонтиращата се отсечка между Сандански и ГКПП Кулата. Ембака бе задържан през ноември 2015 г., след като 4 месеца се укрива след убийството.

В първите си показания пред съда Ембака каза, че бързо избухва при скандал. "Лесно се паля. Видях, че колата ми е цялата изпотрошена, а по ръката на жена ми имаше кръв. Падна ми пердето, притъмня ми и съм започнал да хвърлям камъни. Колко точно не помня. Дори и подробности не си спомням, защото бях побеснял", каза Първанов.

Той бе категоричен, че Николай Чивиев го е засякъл с колата си и пръв започнал да удря по нея с метална палка. После ударил и Ембака с нея два пъти по ръката.

Трите деца на убития Николай Чивиев поискаха общо 750 000 лева кръвнина.

Адвокатът, представляващ близките, внесе иск за по 300 000 лева кръвнина на непълнолетните дъщери на убития - Ирина и Никита, и 150 000 лева за пълнолетния му син Антон.