12 години затвор за Ембака, който уби служител на АМ „Струма“

Чрез удар с камък по главата Емил Първанов умишлено е умъртвил Николай Чивиев

Обратно в новината

Коментари - 12 години затвор за Ембака, който уби служител на АМ „Струма“ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Питам аз, има ли въобще случаи, когато някой реално изплаща кръвнината и изплащането дали има връзка с излежаните брой годинки?Да, този ще си постои в затвора вероятно 5-6 години и ще бъде помилван за труд, добро поведение, а кой ще издържа децата на убития и защо ги пишат тези по стотици хиляди на хартия, като няма законов начин по който убиеца да бъде накаран реално да плати всичко до последната стотинка?Ясно е, че всеки който очаква присъда ще гледа набързо да се отърве от имуществото си и да го прехвърли на някой, за да не плаща, но защо закона не обвързва излизнето от затвора с изплащането на кръвнината?Тоя и доживот да лежи, децата на убитя каква полза имат, освен че като данъкоплатци един ден ще трябва и да го хранят в затвора?

То хубаво, ама тук четем, че убития също бил агресивен.Не знам защо няма насрещно дело от осъдения(макар и да е виновен за убийството, а може и да не е чак толкова) за нападението.Ей тези полуистини не дават възможност справедливо да преценим.Да не дава Господ да попаднеш в такава ситуация.Някой да нападне жена ти или да се прави на бабаит, щото е 150 кила.Нека криво да седим, но и право да съдим.Убития ако се е правил на бабаит, мислил ли е, че има деца.Сега дай да жалим и плащаме.Пак казвам, нека бъдем справедливи.

Е, хубаво ама дотам нямаше да се стигне ако този тип се беше съобразил с това, че пътят е затворен. Ама щото е тарикат как така правилата ще важат за него? Ако беше обърнал колата нямаше да стане така... Ако беше спрял когато онзи го е подгонил сящо нямаше да стане така... Ако не го беше цапнал с камъка също нямаше да стане така... Доста грешни решения е взел и всичко от бабаитлък и чувство за безнаказаност. Ами като знае, че му е къс фитила да избягва конфликтите, а не да ги търси! А после „Ама аз не исках, то как стана, падна ми пердето и не помня точно... Всеки ден ми тежи и бла бла бла“.

Тоя колко престъпления трябва да направи за да го осъдят . Нема такава държава !

Егати! Обучен убиец, с международен опит преследва семейството ти. Зачича те с колата и те пребива като куче. И знае, че няма нищо да му се случи. Обаче дръзнеш ли да защитиш семейството и живота си, получаваш моментално 12 години затвор.

Това е версията на убиеца и най-вече на адвоката му. Кой се крие 5 месеца ,като знае че е "защитил семейството си"? Убития може ли да разкаже какво се е случило? Това звучи,като оная история ,дето натопиха 6 годишно дете за убийство,за да може баща му да отърве закона. Тоя май страх от Божие наказание няма?

Тоя, ако беше спазил закона, а не като един селски тарикат да вика, че е врата у поле, и си беше карал по пътя, вместо нагло да влиза в забранената отсечка, щеше сега да си седи дома и мирно да си пие бирата. Ама, нали сърце тарикатско не трае, и не е като нормалните хора, това се случва в края на краищата! Да лежи и дано държавата намери начин да си плати кръвнината, то ясно е, че оня човек ще си гние в гроба, а децата му ще бедстват!

За. Убийство само 12 г . е абсолютно нищо!!

Осъдиха НЕВИНЕН ЧОВЕК,защитавал се от изрод!!!

Елиминираме Ембака срещу скромна сума!!!!

другаря Ембак няма да лежи дълго време-наше момче е -

Този се укрива месеци след убийството и това във всяка нормална държава щеше да се води, че по пррезункция е виновен само у нас едно човече с физиономия на "веселчак у" от анимацията твърди, че същия се криел от страх, че ще бъде наказан от легионери. Какво повече може да се каже.

Москов(-ски) колко време се укрива? И това не е ли тройунция за виновност?

В нормална държава, първото, за което биха се сетили е заплахата за физическа саморазправа, която отправиха по телевизията приятелчетата на загиналия терорист.

соросоидните мурзилки, комунделски кратуни кухи, дървени, наскочиха да защитават поредния прост селски бек, убил човек, защото не е могъл да задоволи жена си

Душичка мамина! С теб дори няма кой да си цапа ръцете. Ти сам ще изтечеш в канализацията.

Благоевградско трепери от страх от този,изглежда и съда се разтрепери...

Малко е!

Много е!

Не одобрявам насилието и убийството по принцип. Но когато в живота за съжаление се стига до насилие всеки нападател трябва да е наясно, че гарантирано е мъртъв и само по щастлива за него случайност може да се отърве.

За убийство 12 години това никъде го няма

и то навсякъде...

Според мен, той е невинен. На чивиев му е избила чивията.

А съда защо не му се извини на Ембака!?

Еми щото няма връзки като някои министри.

Присъдата е справедлива, колегите са взели под внимание всички обстоятелства и очевидно са преценили, че жертвата също има частична вина! За неспециалистите по право е много трудно да се ориентират в тази сложна материя, но в България всеки си мисли, че разбира от всичко...

Значи вината на Ембака е, че е оцелял в мелето?

Малко тук ще те разберат за какво говориш и какво искаш да кажеш. Това е така заради онези прословути 80%.

Присъдата е неправилна. Ембака не е виновен, той се е защитавал от нападател.

хайде сега в панделата, за да си помислиш хубаво за това, че кола се купува, но човешки живот-не.

Ембака - 12 години, а Полфрийман - 20. Има да чакаме за Шенген и външни инвестиции дълги години.

Двете какво общо имат? Ембака е действал при самозащита, след като е бил преследван и е бил заплашен той и семейството му. Кенгурото умишлено е носил хладно оръжие и е нападнал човек на улицата с ясното съзнание, че ще го убива. Напълно непознат човек, който с нищо не го е заплашвал.

Полфрийман e бил нападнат от няколко пияни лайна

За убийство - 12 години и 340 000 лв. За удряне на бебе - 18 години и 400 000 лв.

Има и по-зле- един наскоро го осъдиха на 4 години затвор при строг режим, за това че, продавал фалшиви билети за концерт на Енрике Иглесиас. Името му е Любен Илиев и продал фалшиви билети за около 2000 лева. Писаха го и в Дир-а.

За прегазено дете 6 ... и след 3 излизаш .

Въпросният Любо е лежал вече в затвора, т.е. е рецидивист! Няма как да му дадат по-лека присъда!!!

за бебето бих дал и доживотен, защото не знам какъв изрод трябва да си, за да пребиваш 4 дневно бебе, защото плаче! Дано не ти се случва да го преживееш!

Само 12 години?