Районният съд в Горна Оряховица наложи 1000 лв. глоба на 35-годишната Звезда Илиева, която на 21 януари вечерта разби с телефона си устата на фелдшерката Наталия Армянова в Спешния център в Горна Оряховица. Докато подготвяли за транспортиране в болницата във Велико Търново 6-месечното й бебе с висока температура, жената ударила през лицето с телефона си медицинското лице.

"Всичко стана несъзнателно, аз говорех по телефона с бебето в другата ръка, а тя ме провокира. Започна силно да ми тряска вратата, бебето започна да се стряска, а е с порок на сърцето. Бях в паника заради състоянието му. Забравила съм шишетата му за вода и мляко и помолих съседи да ги донесат в спешното, защото през нощта в Търново къде да търся други. А тя каза:"Сега ще й чакам кефа на тази", разказа пред съда Звезда Илиева.

Заради чистото й съдебно минало прокурор Йордан Ангелов поиска обвиняемата да бъде освободена от наказателна отговорност и да получи административно наказание.
Той настоя за 2000 лв. глоба. Обоснова се с високата обществена опасност на деянието и зачестилите напоследък посегателства върху медици.

"За мен сумата е огромна и няма откъде да я взема. Живеем със 140 лв. социално майчинство, сама се грижа за болно дете и сега трябва да ходя в София заради сърчицето му", обясни пред съда Звезда.
Ромката, която има завършен 5-ти клас, сама се защитава в съда.

Съдия Милена Карагьозова определи глоба в минималния размер и се мотивира с това, че жената проявявала критичност към стореното, нямала криминални регистрации и сама отглеждала болно дете.