10-месечно Бебе от Разлог е седмият пациент с морбили, прието в Инфекциозно отделение на столичната болница "Св. Анна", съобщиха от лечебното заведение. Детето е с усложнение, вследствие на болестта, но е стабилизирано и няма пряка опасност за живота му.

По-рано днес в лечебното заведение беше прието и двегодишно дете от региона. Така пациентите с морбили, хоспитализирани в столичната болница "Св. Анна" стават седем. Детето е с придружаващо заболяване пиелонефрит, стабилизирано е и без пряка опасност за живот, съобщи д-р Петър Петров - началник на Инфекциозното отделение.

Състоянието на другите пет деца, хоспитализирани с диагноза морбили в болница "Св. Анна", е стабилно, без пряка опасност за живота. Всички те също са с придружаващи заболявания - пневмония или пиелонефрит.

Най-тежко преминава болестта при най-малкия пациент, който е едва на 4 месеца, но лекарите са оптимисти за неговото излекуване. Със сигурност времето за лечението на децата ще надвиши петте дни по съответната пътека, но те ще бъдат изписани едва след като бъдат излекувани напълно, заяви д-р Петров.

С 10-месечното бебе болните от морбили в страната вече са 25, сочат данните на здравното министерство, след като по-рано днес оттам съобщиха за три нови случая на заразени деца.