Има съмнение, че смъртта на Десислава е в следствие на алергичен шок от несъвместима с организма й упойка, съобщи БНР. Резултатите от тройната съдебномедицинска експертиза са готови, но те ще бъдат оповестени след 10 дни.

Жената постъпва в частната болница "Хигия" за раждане по спешност на 18 май вечерта. Тя очаква близнаци. По време на подготовката за секцио, Десислава Низанова е получила гърч от неизвестен произход, в резултат, на което е починала, заявяват от болницата.
Бебетата - момиченце и момченце са в добро състояние.

В епикризата е записано, че смъртта на родилката е вследствие на получена белодробна емболия. Според съдебните лекари обаче тя не е починала от белодробна емболия. Час преди да бъде погребана днес, близките на Десислава Низанова заснеха ръцете й, като доказателство, че младата жена не е била подложена на тест за алергии, преди да бъде упоена.

Роднините категорично отхвърлят твърдението, че жената е страдала от високо кръвно налягане.

До 10 дни прокуратурата в Пазарджик ще изясни дали смъртта на родилката е вследствие на лекарска грешка. Близките й ще настояват оцелелите близнаци и по-голямата й 5-годишна дъщеря да получат обезщетение.