Близките на починала родилка ще съдят болницата

Семейството на 28-годишната родилка Десислава Низанова, която почина в болница в Пазарджик, ще съди здравното заведение и лекарския екип, извършил израждането.

Обратно в новината

Коментари - Близките на починала родилка ще съдят болницата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

чудя се с какво самочувствие талкувате проблема.за да си спецялист учич 11години.много изпити и практика 5год.в хигя работят утвардени спецялисти с по 20-з0год стаж.кои сте вие малоумници да ги садите.има си спецялни експертни комисии,освен това блиските могат да поискат повторни експертизи.да не мислите че на запат е супер.там сачто умират.престанете да обиждате лекарите.о санта семплицитас *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

абе ти български знаеш ли

Повечето коментари са критични и авторите им имат право:Лекарските грешки или престъпления са ежедневие,алчността им не може да се опише,а промяна -никаква!Смешно беше министърът на културата Вежди Рашидов да ходи да се извинява на онези от "Пирогов",защото бил сбъркал!Там наистина има огромни заплати,далеч над описаните 15-20хиляди лв.и той беше прав като ги обвини,но се уплаши за жена си и последва срамното извинение!

Както виждам и тук е пълно с много разбирачи, които раздават компетентни мнения. Аз като по-прост, доколкото разбирам от медицина, виждам че информацията по този случай е доста оскъдна за да си правим каквито и да са заключения. Пише, че на жената е било правено секцио по спешност. Колко спешен е бил случая? Нали бременността е била нормална, защо се е стигнало до спешно секцио? Ето това не е ясно, освен това един тест за упойки изисква примерно около половин час за да излезе някаква реакция - дали е имало толкова време за теста ако секциото е било спешно? Изобщо някой може ли да ми обясни - как се правят тестове за упойки при положение че жената се прегъва на две от болки и как ще я карат да чака половин час?

не ходете ха лекар многознайковци!От компетентното Ви мнение не мога да разбера дали на поразбирате и от генно инженерство и от ядрена физика.Ама се съмнявам да сте толкова на ти, както сте с медицината.Че защо не станахте Вие лекари да ни научите как се работи?Ама да плюете можете.Вие всъщност и идея си нямате какво е алергия и какво е гърч,но това не Ви пречи да коментирате .Препорачвам Ви следващия път ,като имате нужда от лекар да му кажете откровенно какво мислите за него.Ще е интересно ,ако Ви стиска.Междувременно Ви препорачжам да прочетете немалко литература с надеждата да Ви се проясни малко мирогледа.А това да кажете мнението си за лекаря го правете само в България .Навън може да не е много весело.

А Вие следващият път като решите така настървено да защитавате гилдията, се замислете каква част от нея изобщо може да си защити званието лекар. С тази търговия в образованието и целеустременост в печеленето на пари до това се стига. Жалко за сираците, които няма да разберат какво е да имаш майка и жалко за жената, която си е отишла толкова нелепо. Докато "младите надежди" си купуват дипломи в Молдова, Украйна и къде ли още не - за огромно съжаление няма да има промяна. Схемата работи безотказно, но разберете хора - медицината не е бизнес - става дума за човешки животи и няма право на грешки, за което имено и се плаща!!! Съветвам Ви, когато четете за подобни случаи да си давате сметка Вие лично колко такива "специалисти" познавате, при които не бихте стъпали посмъртно! В този сисъл право да говорят имат не само лекарите, но и препатилите! Останете със здраве и дано не стигате до медицината у нас, че не се знае кога може да Ви изневери късмета.

Абе кретен не резбираш ли че на тези 3 деца бъдещето име променено. Само бой до осиране ще ги оправи тези недоучили докторчета.

А Вие като ходите на автосервиз казвате ли какво мислите за автомонтьорите, а като викате плочкаджия, а като ходите на фризьор, казвате ли на всички, че Вие сте най-най а те са някъкви нещастници, които не стават за нищо друго освен да плащат на дофторите колкото им поискат.

не ми препоръчвай да ходя където и да било защото в чужбина ще ги съди държавата няма да чака близките.Незнам ако ти си потърпевшият каква песен ще ми пееш

Не знам защо всички се успокояват, когато са им надраскали ръцете с проби за алергичност- ако организмът ти никога не е срещал определено вещество, на което да реагира като към алерген, вероятността при първа среща с него да получиш животозастрашаваща алергична реакция клони към нула...виж, ако вече са те "надраскали" и са изчакали почти незабележимата понякога местна алергична реакция, която може да се отчете и като обикновено възпаление, жална ти майка, когато ти сложат упойката повторно!!!

Абе ,някой няма ли да каже болница,че след толкова смъртни случай,още съществува.

Идете до Майчин дом и вижте картинката над входа- жена и дете с по 1/2 лица, а защо ли така са ги направили ?

Ей ,това е най-гадното в лекарската професия -една грешчица само и фаталния край е насреща.Няма какво да си кривим душата -безгрешен е само един - и всички го знаем кой е.Но мъката явно е страхотна ,когато грешката е непоправима.Положително младата жена е имала някакви здравословни проблеми щом е родила по спешност и то със секцио,но е недопустимо да се стигне до такъв "изход" в 21 -ви век.Още повече в частна клиника.В такова здравно заведение както базата ,така и екипа трябва да бъдат на много по-високо ниво от общинските лечебници.Абе,знам ли!Оная поговорка ,която гласи:"Бай,бабо,мечка да не та срещне" май вече не важи.В днешно време изглежда трябва да се молим доктор в частна болница да не те подхване.Да я ликвидират там тая болница ,а отговорните за нещастния случай където им е мястото.Те дечицата и майка ще си намерят и мястото в живота,но жалко за младата им родителка.Много ,много млада горката си е отишла.То и аз не знам ,какво вече да кажа.Може пък да е по-щастлива .То тук един живот настана ...и помощ от хуманоидите да те е страх да поискаш дори срещу заплащане.Лека й пръст на жената и кураж на близките й,които ще отглеждат децата.

Госпожо, жената е родила секцио, защото е носела близнаци. Как си представяте, че ще ги роди по нормален път? А по спешност са я оперирали, защото са видели, че я изтърват. Стига сте писали глупости. Имайте поне малко уважение към починалата и близките и.

Да не би всички жени по света и във всички времена да са раждали близнаци само секцио? Вие сте тази, която пише глопости, пък и не видях никъде обида в предното мнение. Мир на починалата.

но не помага, всяка жена, тръгваща да ражда е като войник на война, не се знае дали ще оцелее. Въпреки големите приказки, медицината е все още много недоразвита наука. Вместо да си давате парите за църкви, проститутки и чалга, малко се поинтересувайте за съвременното й ниво и стискайте палци, защото причините за хиляди болести не се знаят и има необходимост от много средства за развитие на мед. наука. Добре, че има държави, които дават и щедри частни дарители не българи. Агресията към лекарите се подстрекава от полуграмотници.

явно и виесте лекар или лекарка или поне се правете че разбирате и искате да прекриете некомпентноста която имате , поне си затворете устата и несе обаждаите

И в САЩ никой не прави предварителни проби за упойка преди раждане, още повече, че тя вече е раждала по този начин. Наистина е жалко за жената, но чак толкова злоба да се излива, струвами се непочтено.

Какво ни интересува САЩ... Ние българите винаги на лошите примери ли ще подражаваме? Аз съм раждала нормално, три пъти, в частно болница в София. И за трите раждания наблюдаващия ме гинеколог ме уведоми около ч0 дни преди термина, че има изискване да се прави алергологичен тест за упойки, който се поема от здравната каса, независимо, дали раждаш нормално или секцио. На мен ми ги направиха и аз бях напълно спокойна, че ако се наложи спешно секцио, всичко е наред. Да не говорим, че при третото раждане преди една година, за да ми постави епидурално упойка, анестезиологът първо ми поиска точно този тест и след това ми я постави!!!

аве какави лекари имаме ние в тая балгаря ве хора.дето си купуват тапиъите сас поедно агне.такива касапи ебати елакрите.да ги садят .не само лекарят дето е касап ами цялата болница те така си позволяват да си играят с човешкия живот.некадарни лекари аман от пияни лекари.като знам как се напиват посред бял ден преди да работят.пази боже от такива некадарни.сега да ги садят не 1 милио ами 2 милиона евро понеже са моче и момиче .близначета са.да ги садят.лека и праст на младото момиче.саболезнования на родителите и близките и.

Вземи се върни малко в отделенияа и научи езика, на който искаш да блеснеш с първичната си мисъл

не болницата трябва да закрият а сад до затвор за лекарите касапи. и наи високите такси за здравни вноски да плащаш пак ще те погребат лекарите убииции а да не говорим за рекета от професори правещи частни операции в дарявни болници, мафия мафия е тва.

Я си избърши първо пяната от устата, че да ти схванем словореда и мисълта

Милите дечица, цял живот без майка...

Много неприятен случай, много тежко за близките. Трябва да се разкрие обаче причината за този фатален изход. Разбирам че семейството и обществото са доста, как да се изразя, огорчени. Трябва да се направи анализ дали лекарите са действували първо съвестно, точно и изобщо както трябва. А дали са професионалисти, това може само специалисти да го кажат. И моля да забравите тези кожни проби за чуствителност към антибиотици и анестетици. В Германия такива не се правят, просто те са не много надежни. Много лош случай, много неприатно, но за жалост и това се случва. Как да се помогне на тези деца за в бъдеще?

Глупости говориш. Обществото и роднините били огорчени... Обзалагам се, че не си ниакъв доктор.

Изразът "просто те са не много надежни" е нищо незначещ. Как да го разумяваме, че не са 100% надеждни, а кое е по-надеждно от тях и с колко процента? Не се обиждайте, но оставам с усещането, че за вас докторите терминът вероятност продължава да бъде доста неясен и следователно силно подценяван. Това за жалост не рядко води до подобни случаи.

Медицината е много сложна, тя не е по силите на човека. То не е като да си закараш колата на поправка и да сметнеш дали ти трябва гума 15 или 16 цола. Тук винаги се говори с някакви вероятности. В много от случаите изхода си е божа работа. А защо не се правят кожни проби това не е моя работа. Просто тук са решили че от тях няма смисъл и те не се правят. Заповядайте да се оперирате в някоя германска болница и ми кажете дали са ви направили кожно тестуване. И не се хващайте за тези проби, причината за смъртта може да е съвсем друга.

много хубаво професионално исказване и наистина трябва да се помогне на тя дечица

Не мога да разбера, защо тази болница още не е затворена. Преди години имаше два последователни случая на смърт след най-обикновена липосукция, откриха че нямат право да правят каквито и да са пластични интервенции, сега отново смърт и продължава да съществува. Крайно време е да се дадат на съд собствениците и лекарите и да се затрие Хигия.

Мен ако питате тази болница трябва да се закрие защото познавам редица случаи на проявена некомпетентност от страна на лекарите. На един приятел сестра му получи трайни увреждания след некомпетентна диагноза.

защо да се закрива болницата трябва да се отнемат правата на тези некадърници,въпреки че те може и да са с отнети права но нали е частна болница сами си рашават кого да вземат на работа