Савов е обвинен в грабеж на хранителен магазин на бул. “Мария Луиза“ в града, извършен на 5 януари.
Всички присъстващи на протеста влязоха заедно в залата на Окръжния съд, където се гледа обжалването на мярката за задържане, предаде "Фокус".

По думите на съпругата му Ксения Кузманова Максим е несправедливо обвинен като обвинението се базира единствено на свидетелските показания на ограбената продавачка. Ксения дойде на протеста с едногодишната им дъщеря.

В залата защитникът на Максим Мирослав Кавърджиков поиска по-лека мярка за задържане, като заяви, че представените доказателства не са достатъчни и че са на лице редица процесуални нарушения на първоинстанционния съд. Той поиска изменение на мярката в парична гаранция или домашен арест. 

На Максим му бе предоставена последна дума пред съда. През сълзи помоли съдиите да променят мярката му като не категоричен, че не е извършил престъпление, не е извършил престъпление и не е рецидивист.

Делото протича при изключителен медиен интерес.
Две жалби до Главния прокурор Борис Велчев е пуснал от следствения арест обвиняемият, в които настоява за проверка дали прокурорите са спазили или нарушили закона във въпросния казус, отбелязва Дарик. За случая бе сезиран и премиерът Бойко Борисов, министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов и националния омбудсман. Проверка бе назначена и в Шесто РУ от директора на пловдивската полиция комисар Тодор Чонов. Свидетели заявиха пред Дарик, че са готови да се подложат на детектор на лъжата в подкрепа на обвинения в грабеж.

Преди месец Максим и Ксения поискаха да сключат граждански брак в следствения арест. Прокурорът по делото не разреши с мотива, че не са били предоставени трите имена и ЕГН-тата на служителите на ГРАО, които да извършат бракосъчетанието.