При операцията са задържани шестима души в момент на изповядване на сделка - незаконно прехвърляне чрез фалшиви документи на жилището на семейството софиянци.
Разплитането на случая тръгнало преди десетина дни след сигнал в Дирекция ”Противодействие на общата престъпност”, че специализирала се в такива престъпления престъпна група подготвя измама с имот. В хода на работата разследващите установили, че мошениците се канят да прехвърлят апартамент в ж.к. “Света Троица” с данъчна оценка около 70 хиляди лева чрез фалшиви   пълномощно и декларации. Използвайки пълномощното, измамниците се сдобили от тяхно име с необходимите документи за продажба на имота - данъчни оценки, скица и други. След предварителната организация се уговорили да се явят пред столичен нотариус, за да изповядат сделката, като и продавачът и купувачът били членове на организираната група.
Събраните данни дали основание на полицаите да изготвят план за задържане на измамниците. След съгласуване с прокурор служителите на реда арестували шестима от групата в момент на изповядване на сделка. При обиск са намерени документите, послужили за подготвяне на престъплението.  
Задържаните на място измамници са две жени - на 45 г. от Лом и на 43 г. от София, и двете криминално проявени, 40-годишен мъж от София, също регистриран в полицията, още един столичанин на 49 г., както и двама техни съучастници - на 47 г. от Радомир и и на 37 г. от Бяла Слатина. Допълнително е била арестувана и още една 45-годишна, също замесена в схемата.
Събраните материали са докладвани на наблюдаващия прокурор от СГП. Предстои изготвяне на искане за мярка “задържане под стража” за срок от 72 часа. Работата на полицията за установяване на други членове и доказване на цялостната престъпна дейност на групата продължава, уточниха от МВР. 

Вижте още снимки на мошениците