Полицията разби схема за имотни измами

Столични полицаи предотвратиха измамна сделка с апартамент в столицата и спасиха възрастни софиянци от риска да останат без дом, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Обратно в новината

Коментари - Полицията разби схема за имотни измами | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

потърпевша, откъде имаш тези сведения за Карабенчева в Бяла Слатина? Аз останах с добри впечатления от нея. Сърдечна и отзивчива жена е, струва ми се ! Е, малко надписва в таксите, но кой нотариус не го прави?

СХЕМИ за измами бяха изкопирани от чужбина и приложени тук на терен с цел да се приватизират легално имуществата на хората, да се насажда страх и всява несигурност и смут. Това е просто само един сектор от БГ икономиката с немалък оборот и печалби. Затова никой и не преследва реално тия които са заети с гореописаната дейност. Изнасяните в медиите случаи са само нищожна част от реалната картинка на наистина безнадеждната ситуация в която живеем.

Наказанието за заграбване на имот по този начин трябва да бъде възможно НАИ-СТРОГО(ДОРИ И СМЪРТ ПО ОСОБЕНО ЖЕСТОК НАЧИН!!!!!!!),защото се посяга на основата на конституцията-ЧАСТ СОБСТВЕНОСТ Е НЕПРИКОСНОВЕНА И СВЕЩЕНА

По принцип, такава сделка е нищожна и не поражда правни последици, тоест никой който купи не може да придобие права. Такова е становището в съдебната практика, обаче не е зле и закона да се пипне и да е ясно, че който купува имот трябва да си отваря очите. Трябва делата за имотни измами да се пускат без първоначална такса, която затруднява хората и държавата всячески да се погрижи за интересите на гражданите си.

Хванаха престъпниците бързо, защото сделката касае и приятеля на ББ, бензинджията Валентин Златев, иначе.....

Ами ако сделката не касаеше приятеля на ББ, бензинджията Валентин Златев,дали така бързо щяха да се вземат мерки и да има арести за мошениците??? Драги, ББ, и за обикновените хора работи по същия начин, както и за приятелите си!

Една наистина добра новина, даваща поне лъч надежда за оправяне на тази гангрена ! Защо ли да се лъжем ? всички знаем, че след края на 80те години на миналия век, много имотно-свързани проблеми избуяха изведнъж (безработица, рязки демографски промени, ниска пазарна ликвидност и т.н.); ....а да има макар един/а, който да не си спомня кои и как изпонатвориха бутафорните брокерски къщи....и какви страхотии, невиждани по нашите земи, бяха схематизирани ? ....и как някак много бързо започнаха усилено да се опитват да ни внушат, че ние сме дебили и не знаем как да пазим собствените ни интереси; ..Ние, чиито деди са отскачали с влака до Виена уж за по едно кафе и торта Захер ... и са се връщали с контракти, носещи поминък на цели райони !! Кои бяха тези радетели на дебилоопределението нашего ли ? пак елементи на тази шайка от нискообразовани и махленско нахални шмекери, осрамили ни по цял свят ! А на някого да не му е ясно, че веднага след едно такова мирно! и спокойно (да, гениални афоризми имаше Г-н Ралин! Поклон ! ) живуркане което е било преди тези години процесите, за които говорим, е невъзможно да не са стройно оркестрирани ?!! Така че, след това добро начало, нека видим разплитането на кълбото на злото докрай, чак до онези там от....как беше ...а, да - на кирпича .

Мечо, аз и ти сме в една банда и аз ти продавам имота с пълномощно. Ти уж ми даваш пари и само плащаме на нотариуса таксите и държавните такси. Сега вече ти си собственик на имота и бързо го препродаваш на трето лице но вече няма пълномощни /които обикновено стряскат купувача/. е това е обяснението от мен. после невинното трето лице разбира че е измамен като си е купил изгоден имотец и гледа да си върне париците, като бързо и той го препродава на друг наивник. лошото е че като се заведе дело не се блокира имота и при проверките нищо подобно не излиза, а просто единия продавач обяснява че видиш ли купил го тоя имот ама съседите му правели муцуни защото имал зло куче и затова решил бързичко да го продаде и да си купи къщичка на село. После следващия ти спретва друга лъжа. Затова ако видите че един имот е прехвърлян няколко пъти в рамките на една година бЕгайте бРъже защото има нещо гнило. А че с мафията има и нотариуси и това е известно и се знае, така че и по нотариуса ще ги познаете.

NALI KAZHAHA I IZVESTNA ADVOKATKA, KOYA E DA NE BI DA YA KRIEM DA NE I NARUSHIM DOBROTO IME.

Drugoto sashtestveno neshto, koeto me drazni - ne tryabva da ima parichna garanzya pri zadargane pod straga. V edna neutvardena demokratsia tova e nedopustimo.

И сега ако ударят и нотариусите ще стане война!

Сега голяма присъда за тях !!! За назидания на останалите

А няма ли да се обърне внимание колко хора са измамили по селата от Плевенско като са им взели земите ,а всъщност казват че са подарени.Лъжат старците под друг предлог да се подписват, а накрая се оказва че са ги подарили земите.

Предлагам единственото правилно решение на въпроса: Продавача и куповача предоставят едновременно в нотарялна кантора заявление за намеренията си заедно с надлежно изискуемите за целта документи,след което нотарялната кантора в рамките на определен срок извършва проверки,среша се по отделно със страните,установява безрезерво реалноста на намеренията,убеждава се в това и едва след това изповядва или не зделката.В ПОСЛЕДСТВИЕ ОТГОВОРНОСТА СТАВА ЕДИНСТВЕНО И САМО НЕГОВА.ПРИ ГАФ ОТНЕМАНЕ ДО ЖИВОТ ДА СЕ ЗАНИМАВА С ПРАВНА ДЕЙНОСТ, ЕСТЕСТВЕНО И ПОЕМАНЕ НА НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ, ДА ВИДИМ ПОСЛЕ КУРАЖЛИИТЕ ДЕТО ЩЕ ПОСТАВЯТ ЧОВЕШКИТЕ СЪДБИ НА КАРТА,И ЩЕ СА ЛИ ОРТАЦИ С АПАШИТЕ?

абе пак няма имена , нито се виждат на снимките, моля се да не излезнат от заблагодаря му твора. браво на този който се е досетил

Всичко това става заради законите. А законите се правят от депутатите, които в голяма част са юристи. И за това законите са направени за да има дела и да се точат с години и така юристите да забогатяват. Народа прост живота скучен .... озъбено свирепо куче.

софийско жителство,софийско жителствооо,софийско жителствооооо....

Преди 10 години продадоха жилището на брат ми с фалшиво пълномощно. След 10 г. граждански дела с купувача, брат ми е на улицата, независимо от категоричните графологични експертизи,а наказателно производство няма поради неиздирване на заподозряно лице. Истината е,че в България няма наказание за престъпниците, които живеят на гърба на нещастници като моя брат. Хора, пазете се сами....

Абе най - добре да забранят покупко - продажби и прехвърляния на имоти с пълномощно. Човек като прави такава важна сделка ще се яви лично, ако ще и да дойде от другия край на света.

Човече, нали това е измамата - някоя от тези курви на снимките е влязла под кожата на възрастните хора, взела е от тях пълномощно, направила си е фалшиви документи, и е тръгнала ужким да продава от тяхно име апартамента, а те може изобщо да не са искали да продават, или пък да са излъгани, че ще им дадат парите, а мошениците да са мислели да се скрият и да не им дават нищо, докато иначе сделката си изглежда нормална отстрани. Продажбите с пълномощно или с фалшиви лични карти са най-гадното нещо в нашата държава, оставят хорица, които нищо не подозират, гладни на улицата, а такива мръсници като тези пропиват и профукват всички кинти за нула време и после пак си търсят жертви, те винаги са рецидивисти и паразити!

По идея нотариус изповядъл такава измамна сделка трпбваше да е имуществено отговорен - затова събират тези безбожни такси. Не съм чул на някой нотариус да се търси отговорност в такива случаи. Просто си важи правилото гараван (съдия) гарвану (нотариусу) око не вади (в затвора не вкарва)

абе кви са тия селянье бе,абе нали ако това се случи на баба ми тия ше ги набарам и ше ги потроша,на мажете ше им сложа система с бензин венозно,а на жените след като им избия зъбите с ударна бормашина ше има да ми въртят свирки здраво

Kokoshkarski istorii......da sprat da simulirat deinost, ami da podhvashtat oligarsite i chervenata parkokrazia koito ograbiha Bulgaria i chiito imena se znaiat ot vsichi....no zashto li si mislia che nikoga niama da stane?

Ще трябва да се разработи законов механизъм за разваляне на такива сделки дори и след като имота няколко пъти бива препродаван и има вече законен собственик.Това би обезмислило такива кражби защото в крайна сметка виновните ще се окажат в затвора с големи присъди и ще трябва да изплащат обещетения .Нотариусите трябва да имат служебно досие и след като проявяват неколкократно немарливост да им се отнема разрешителното а при участие в измамите да бъдат съдени . Ако при продажба ,всеки имот се съпровожда и от справка за предишни собственици с данни за тях и нотариуси сключили сделките мисля ,че по лесно би могло преди покупка да се направи справка дали няма някаква измама в предишни сделки.

Лошото е че нотариусът винаги е бил заблуден или подведен и е почти недоказуемо дали е така наистина.

Тези ДАМИ И ГОСПОДА вече са се СПОРАЗУМЕЛИ с право?-съдната бълхаристанска система и си почиват по уютните СОБСТВЕНИ къщурки. Че Оченцата и прочие уличен помияр се спасява, та тия ли?! Как пък един от цялата паплач с висящи дела не УВИСНА на някой клон, тогава ще се позамислят гадовете! Ама овцата може само да блее и да вади макаров на уличните кучета, просто защото няма кой да се застъпи за тях.

Ама много смешно ми става на някой селянин като му кажеш ей селянин, ей провинциалист и той като зафучи като се заядосва. На мене ако някой ми каже селянин изобщо няма да му обърна внимание, защото не е вярно. Обаче който е от Прованса много се засяга. Голяма работа - казали ти селянин. Като ти кажат педерас - какво? да не би да ставаш такъв? Не. Ами тогава какво се пенявите толкова и показвате, че наистина сте селяни. Айде цивилизовайте се, от колко години работите и учите в гадната София, няма ли да научите и нещо хубаво оттук.

За да бъдат направени невъзможни такива измами трябва да се въведе законна забрана за покупко-продажба и прехвърляне на недвижими и движими имоти с пълномощно. А на тия говеда, ако има правосъдие - максимални години затвор и конфискация на имуществото.

нотариусите също трябва да бъдат държани отговорни за тези сделки

В такива случаи трябва да бъде съден и нотариуса. Той трябва да си отваря очите на четири когато изповядва такива сделки и да проверява обстойно всичко около имота. Или в противен случай да отговаря наред с измамниците. Вземат хиляди лева за един подпис от тяхна страна, така че трябва да си ги заслужат тези пари. Идея е също да си правят застраховка за такива измами /както лекарите в други страни/ и при гаф от тяхна страна, да се изплаща обезщетение на ограбените хора /но след като им се върне апартамента/. Може би чак тогава нотариусите ще са лично заинтерисовани такива измамни сделки да не стават. ПП. Освен това като контра мярка срещу измамници с фалшиви лични карти да се изисква задължително и представянето на още един официален документ със снимка. Това се прави в САЩ при много по-малки сделки /като например отварянето на банкова сметка/. Така ще бъдат доста затруднени измамниците, след като ще трябва да фалшифицират и един международен паспорт например.

В такива случаи трябва да бъде съден и нотариуса. Той трябва да си отваря очите на четири когато изповядва такива сделки и да проверява обстойно всичко около имота. Или в противен случай да отговаря наред с измамниците. Вземат хиляди лева за един подпис от тяхна страна, така че трябва да си ги заслужат тези пари. Идея е също да си правят застраховка за такива измами /както лекарите в други страни/ и при гаф от тяхна страна, да се изплаща обезщетение на ограбените хора /но след като им се върне апартамента/. Може би чак тогава нотариусите ще са лично заинтерисовани такива измамни сделки да не стават.

to da beshe sam edna shema na edno miasto....nai-golemi izmami stavaha sys zamenkite v parlamenta...ama neshto pravi li se po vuprosa?

Nishto ne se kaza za slujitelite koito sa u4astvali za izdavneto na tezi falshivi dokumenti bes koito ne moje da se napravi dalaverata

Подобни действия на Полицията наистина заслужават адмирации! Значи все пак нещо започва да се променя... Дай, Боже!

като и продавачът и купувачът били членове на организираната група. Абе и купувача като е член на групата - къде е далаверата? Или той като нов собственик след това ще го препродава на някой???? Някой ще ме светне ли?

Za men problemat e pri notariusite - sabirat taksi, a ne uprajniavat kontrol. Poiskaha dostap do dannite na MVR, t.e. moje neshto da se napravi da se razkrivat povecheto izmami, a za ostanalite da plashtat zastrahovka Profesionalna otgovornost, koiato da pokriva podobni izmami s tiahno samouchastie razbira se. Vzimat tolkova mnogo pari - triabva i otgovornost da nosiat. A sistemata na sigurnost e v tejka koma - MVR/sledstvie, prokuratura i sad ... samo vendeta-ta mai e realno nakazanie v stranata

добре , че са ги спипали

ЗАЩО ВИНАГИ КРИЯТ ЛИЦАТА НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ, А ПОКАЗВАТ НА ПОТЪРПЕФШИТЕ?ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОБРАТНОТО!

Трябва да им пишат имената и да им показват лицата -какво ми ги крият и пазят, те са престъпници и всеки трябва да ги погледне изпаомни, защото е твърде вероятно утре да ги пуснат и поне да ги знаят хората!

От 20 години в България има индустрия за такива престъпления. Не би имало ако държавата изпълняваше основните си задължения да пази живота и имота на гражданите. Тя не го прави и по-голям анархист от нея няма. Имотите на мутрите са изцяло добити по грабителски път - заграбвани са имоти на граждани чрез принуда, измама и дори отвличания и изтезания. Ограбвани са огромни държавни имущества чрез разпоредби и договаряния. Добре е, че е защитено едно семейство, но това е повече случайност, отколкото закономерност. Похвален малък успех...

А още по-големият цирк е, че срещу тези хора има висящи дела за измами, по които просто явно не се работи и си висят.

а дали ще има присъди или догодина пак ще ги хванат че друг апартамент са откраднали?

Защо не им казват имената, а само инициали. И да има снимки. И да не пробуват неща от рода,

Никой от тези няма да лежи в затвора! Отиват на споразумение и толкоз:)) Кой не верва да види:)

Това по наказателното дело. ПО гражданското още го назначават :)))))))))))))))

Ми продължава 2 години вече. Полицията праща на прокоратурата, прокоратурата връща на полицията, районото по адресна регистрация изпраща до районното където е извършено престъплението(Къдет е нотариуса) и после последното обратно на първото ... и така :))) Май ще се гледаме по телевизията скоро ;)

Добре де, не съм адвокат :) Sorry за грешката. Не е ЗЗД явно. Оплетох се и аз вече. Но максималното наказание е 6г. със сигурност.

На никой не му се работи в тази държава. Всеки гледа да лъже, мами, краде. Това са 6 човека на по 40 години, които не работят и лъжат хората.

Хубаво е да кажеш от колко години се съдите ?