За инцидента алармира Николай Иванов, началник на водно-спасителната служба в Бургас, предаде БГНЕС.
Чужденецът демонстрил наглото си поведение на централния плаж в морския град. След няколко минутната молба да не се влиза в опасното море, англичанинът започнал да псува спасителите, след което ударил с глава единия от тях и му разкървавил устната.
„Възмутен съм от наглото държание на летовниците. За тях ние не сме хора, а досадници. А единствената ни цел и морално задължение е да няма жертви при това опасно море”, каза още началникът на спасителите.
По-рано те информираха, че се очаква мъртвото вълнение да продължи поне още две седмици, но въпреки червения флаг, който предупреждава туристите, много от тях рискуват и влизат във водата. (Виж линка долу)
Междувременно от Бургаската болница информираха, че 30-годишeн удавник от плаж Липите край Синеморец продължава да е в кома, след като спасителите го извадиха от мъртвото вълнение на 6-и август. Тогава кметът на Синеморец Петко Стоянов, екип на Гражданска защита, концесионерът на съседния плаж и екип на Спешния център в Царево направиха всичко по силите си за спасяването му. Мъжът, чието име е Сергей, беше настанен в Реанимацията на МБАЛ- Бургас в кома. “Към днешна дата състоянието му продължава да е критично”, съобщиха дежурните лекари от отделението по ранимация.