Ако имате желание да следвате в Италия, владеете английски или италиански език и искате да научите условията за кандидатстване в италианските университети, посетете специализираното изложение: „ДНИ НА ИТАЛИАНСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ”.

За регистрация тук

Регистрирайте се и участвайте в томбола за безплатен двупосочен билет до Рим

Страната на ботуша се гордее с едни от най-добрите университети за изкуство, архитектура и дизайн в световен мащаб. Италианските дизайнери диктуват тенденциите в световната мода. Италианските мебели, козметика, автомобили и домакински уреди са синоним на безспорно качество с вечно актуален дизайн!

Вижте снимки >>>

Вкусна храна, завладяващо изкуство, чудесна природа – Италия е страна с невероятен чар и прекрасен климат. Известна със своя стил, античност и архитектура, тя се нарежда сред най-предпочитаните дестинации за обучение в Европа.

През последните няколко години нарастващ брой български и чуждестранни студенти избират Апенинския полуостров за продължаване на своето обучение. За да отговорят на тази нужда, италианските университети създават програми на английски език, като добрата новина е, че това става на много достъпни цени.

Таксите в държавните университети се определят на база семейни доходи. Болшинството от българските студенти заплащат между EUR 800–1200 на година. Голяма част от университетите предлагат възможности за финансиране под формата на академични стипендии, покриващи таксите за обучение, а понякога и тези за настаняване. Освен това, чуждестранните студенти с ниски доходи имат достъп до финансово подпомагане в размер до 5000 евро на година под формата на социални стипендии, намаление на карти за градски транспорт, настаняване, храна и спорт.

“Дни на Италианското образование” ще се проведе на 11-12 октомври, от 11-17ч. в сградата на „Интерпред”, София. Изложението е част от инициативата „Седмица на италианския език и култура” и се организира от агенция „Скай Лайнс” под патронажа на “Италиански Културен Институт” и “Италианска търговска камара”.

Регистрирайте се и участвайте в томбола за безплатен двупосочен билет до Рим, с любезната подкрепа на Alitalia: тук