Или изгодни ли са най-изгодните оферти

Децата ви учат чужд език? Чудесно. А говорят ли го?

След часовете в училище и извънкласните занимания по английски, немски или френски в училище през годината, децата имат нужда от езиков опит на място, за да „развържат езика си”. Това може да стане най-лесно и приятно, ако го изпратите на ваканция с образователна цел в чужбина.

Дори в езиковите гимназии, които имат традиции в чуждоезиковото обучение в България, често се усвояват едни езикови умения за сметка на други. Сред най-трудните за усвояване са уменията за водене на разговор. Често деца с отлично владеене на граматика се затрудняват, когато трябва да проведат разговор, и езиците им се връзват, образно казано, коментира Ирина Христова, собственик и управител на „Интеграл”. Компанията от години разпространява
най-големия безплатен каталог за летни езикови ваканции зад граница.

Колко струва удоволствието „езикова ваканция в чужбина”

Изучаването на чужд език в чужбина не е евтино. Затова особено важно е да знаем как да разбираме и сравняваме цените на пазара.

Много от привидно „изгодните” оферти обаче показват на клиента само цената за обучението в клас, но не и другите задължителни елементи от престоя в чужбина. След като добавим всички компоненти регистрационна такса - от 40 и 100 бр. лири; такса за намиране на настаняване между 40 и 100 бр. лири; настаняване: между 140 и 270 бр. лири седмично според това дали е в семейство или общежитие и дали включва само закуска или пълен пансион; трансфер от и до летището: от 70–250 бр. лири в зависимост от местоположението; и културно-развлекателна програма 

първоначалната цена от 170–180 на седмица скача на 730–1200 бр. лири.

Тук следва да отчетем и факта, че езиковите курсове се предлагат минимум за 2 седмици, така че горната сума трябва да бъде умножена по две.

„За да избегнем неприятните изненади на клиентите си, ние работим с пакетни цени, които включват настаняването, храната, трансфера от летището, екскурзиите и допълнителните занимания, на практика всичко без самолетния билет и джобните”, коментира Христова.
ИНТЕГРАЛ не начислява допълнителни „скрити” такси и често предлага различни отстъпки.

Как да ни излезе по-евтино


Не е нужно родителите да се разоряват, за да осигурят на детето си 2-3 седмици
ваканция в Англия, Франция, Германия, Италия и т.н. в зависимост от езиковите му интереси и предпочитания.

За да постигнат максимално съответствие между офертата за езикова ваканция и джоба си обаче, майките и татковците трябва да имат предвид следните неща:

Колкото по-рано, толкова по-евтино
. Както при други продукти и тук записванията в началото на сезона обикновено гарантират отстъпки от цената. Да не говорим, че хората, които планират навреме, могат да спестят и от цената на самолетните билети, ако резервират няколко месеца по-рано.

Оферта според потребностите.
Има различни ваканции в зависимост от възрастта, академичните планове, допълнителните „екстри” и т.н. Цените варират и според дестинацията, например двуседмичен курс по английски в Малта излиза 905 Евро, а в Англия от 780 до 1500 бр.лири . Предложенията на „Интеграл” за Германия, Австрия, Франция и Испания цените са между 880 и 1300 евро. Ако детето ви е над 16 години ще спестите допълнително, защото екскурзиите и програмата за свободно време не са задължителни и се заплащат на място, ако желаете. Цената пада още ако се избере настаняване в семейство, вместо общежитие, както и ако от летището курсистите не ползва такси, а автобус или влак. Консултантите са наясно с тези специфики и могат да предложат най-добрата оферта, съобразена с потребностите и финансовите изисквания на клиента и задължително възрастта на пътуващия.

За да научите повече за възможностите и цените, поръчайте безплатният каталог Лято 2013 или заповядайте в офисите на „Интеграл” в цялата страна.