В резултат на действия по горещи следи към настоящия момент има необходимите събрани доказателства и готовност за формулиране на обвинение срещу лицето Анита Желева, по известна като Анита Мейзер. Тя ще бъде привлечена към наказателна отговорност, каза пред журналисти във Варна прокурор Радослав Лазаров.

Говорителят на Окръжната прокуратура във Варна Радослав Лазаров и директорът на ОД на МВР Даниел Пашов дадоха пресконференция във връзка с разкритото тежко криминално престъпление в района на „Евксиноград”, предаде „Фокус”.

Радослав Лазаров отбеляза, че прокуратурата във Варна ще повдигне обвинение срещу Анита Желева за причиняване на смърт по непредпазливост на мъжа си вследствие на умишлено нанесена средна телесна повреда, причиняваща разстройство на здравето, временно опасно за живота, предаде и БТА.

За формиране на обвинението са събрани необходимите доказателства, уточни прокурорът.

За това престъпление се предвижда наказание от 2 до 8 години лишаване от свобода.

„Това са обстоятелствата към настоящия етап, които бихме могли да популяризираме. Точната причина за смъртта е предмет на назначената вече съдебномедицинска експертиза, която 24 часа след деянието не може да бъде готова”, заяви прокурорът.

Той бе категоричен, че "пострадалият не е бил заклан", каквато информация се появи в медиите, а причината за смъртта най-вероятно е удушаване.

Престъплението е извършено в ранните часове на 14 август.

Пред разследващите Анита тогава разказала как с Николай се прибрали посред нощ.
Двамата срещнали познати пред дома им и тя отишла до магазина. Когато се прибрала, намерила мъжа си вързан със "свински опашки" и мъртъв.  

По-рано по БНР директорът на Националната полиция главен комисар Христо Терзийски каза, че е много вероятно убийството да е станало по непредпазливост.

Николай Димов е познат като културист и фитнес инструктор, работел в Съединените щати като шофьор на лимузини.