Носителят на приза "Юрист на годината" от Десетите годишни награди на "Правен свят" и Международен правен център (ILAC) адв. Петър Николов се оказа добър познат на жестоко убитата Виктория Маринова. Тялото на младата директорка на регионална телевизия е било открито вчера около 14,20 часа вчера на кея в Русе, а новината бе оповестена медийно днес.

Ето какво написа адвокат Николов на страницата си във Фейсбук:

Не мога да повярвам, че това се е случило с теб, Вики! Помня лятото какво интервю направихме в съда и как имаше смелостта да го публикуваш. Тези дни трябваше да се видим, за да направим интервю за 11-те деца от Русе, защото ти живо се вълнуваше от проблемите на децата и не само тези деца. Правеше истински предавания за проблемите на обикновения човек и обществото. Аз отложих, защото нямах време. Подцених факта, че днес в нашия Живот, ние нямаме това време, което си мислим, че притежаваме. Съжалявам, че не се видяхме за последно и те лиших от тази възможност, да направиш още един хубав материал. Наистина съжалявам. Ти беше прекрасен водещ и журналист, ЧОВЕК който не искаше да бъде обикновен. И беше такава. Беше жена, която се забелязва и буди както най-благородното у човека, така и явно най-долното. Дано не са истина слуховете, че се касае за твое разследване. Не мога да повярвам и съм дълбоко потресен как може да приключи животът ти в разцвета на силите. Дано всички изроди свързани с това горят в АДА!

Очаква се всеки момент от полицията и прокуратурата да оповестят нова информация за трагичния случай. Разпространените досега данни от русенските сайтове сочат, че Виктория Маринова е била изнасилена, душена и жестоко бита до обезобразяване, преди да бъде убита. Все още няма информация какво може да е предизвикало такава жестокост.