Депутатите изслушаха отново министъра на вътрешните работи Бойко Рашков. Той беше в НС и във вторник, когато изнесе данни за незаконни подслушвания.

Причината за участието му в пленарна зала днес бяха въпроси от ПГ на ГЕРБ-СДС за нивото на миграционния натиск и нелегалната миграция на територията на Република България за периода на служебното правителство.

Преди няколко дни депутати от втората по численост политическа сила в НС обявиха, че натискът на границата ни се е увеличил 12 пъти, а капацитетът на бежанския център в Любимец е почти запълнен.

Депутатите гласуваха предложението на Тома Биков от ГЕРБ - СДС изслушването на вътрешния министър да бъде излъчвано по БНТ 2. Първоначално бе направено предложение то да бъде излъчвано по БНТ 1. Тома Биков настоя, че част от хората предпочитат да гледат олимпиадата. Нашето представление да го минем по БНТ2, каза Биков.

"За" гласуваха 170 народни представители "против" - петима и "въздържали се" - шест.

В рамките на петъчния парламентарен контрол общо 9 министри от служебния кабинет отговарят на 20 въпроса и две питания на депутати.

От вътрешния министър Бойко Рашков са изискани конкретни данни за образуваните досъдебни производства за купуване на гласове.

Министърът на икономиката Кирил Петков ще информира за управлението на европейски пари в подкрепа на бизнеса.

За събраните по съдебен ред средства от задълженията към държавата от хазартния бизнес в размер на 700 млн. лева ще отговаря финансовият министър Асен Василев.

Бойко Рашков призна за миграционен натиск, но това не било само местен проблем

Бивш и настоящ вътрешни министри си разменят обвинения в парламента кой как "обезпечава криминалния контингент".