Кои политически сили ще формират 46-ото Народно събрание? Кой, с какви основания и с каква подкрепа ще може да се наеме със задачата да формира редовно правителство? Какъв ще бъде пътят за възстановяване на България от политическата и задаващата се икономическа криза?

Отговорите на тези и още ред други въпроси ще дадат събеседниците на водещия Стефан Кунчев в извънредното издание на "Директно в новините" в неделя от 19 до 21 часа.

Социологът Васил Тончев, политолозите Тончо Краевски и Иван-Асен Иванов, журналистите Светослав Метанов, Даниел Ненчев и Елица Николова ще посрещнат на живо резултатите от предсрочните парламентарни избори.

В студиото на Dir.bg те ще коментират първите данни от екзитполовете, ще анализират изказванията на политическите лидери и ще споделят своето виждане за това, което ни предстои.

В дните преди вота нашите гости ще споделят предварителните си очакванията си от изборите в шест последователни интервюта за Dir.bg. Във вторник ще разговаряме с Даниел Ненчев и Елица Николова, в сряда - със Светослав Метанов и Иван-Асен Иванов, а в петък - с Тончо Краевски.

В четвъртък, 8 юли, очаквайте още едно извънредно излъчване на "Директно в новините". В ефира на видео подкаста Васил Тончев ще представи резултатите от второто социологическо проучване на "Сова Харис", подготвено специално за читателите на Dir.bg.

Гледайте, чететете и слушайте Dir.bg!