39-годишна жена е била убита от бой в жилище в Пловдив. Извършителят - 45-годишният й приятел, с когото е живеела на семейни начала, е задържан и обвинен в умишлено убийство, съобщиха от Окръжната прокуратура в града под тепетата.

Сигналът за жена в безпомощно състояние е подаден на тел. 112 в 0.35 часа на 21 октомври. На място е пристигнала линейка на Спешна помощ, но лекарите само са установили смъртта.

При огледа на тялото са констатирани множество травматични увреждания. Незабавно е била уведомена полицията и са започнали процесуално-следствени действия, извършени от служители на ОД на МВР - Пловдив под надзора на Окръжна прокуратура - Пловдив, а именно - огледи, разпити на свидетели, проведен е следствен експеримент, иззет е биологичен материал и др.

Установено е, че на 39-годишната С.А., са били нанесени множество удари по тялото с ръце и крака и тя е починала от нараняванията.

След анализ на доказателствата от страна на наблюдаващия прокурор, вчера Окръжна прокуратура - Пловдив е повдигнала обвинение на 45-годишния М.Р. за умишлено убийство. Той и жертвата са живели на семейни начала.

Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои да бъде внесено искане в съда за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него.