65-годишна жена е била изнасилена, жестоко пребита, а след това заключена в квартирата й в Шумен, за да не може да потърси помощ, съобщиха местният сайт Шмоко.бг и Darik News.

Бруталното престъпление е извършено в събота. Тогава жената, която живеела в Шумен на квартира, отишла при съседите да помоли да й нацепят дърва. Това не било необичайна молба, тъй като и преди време един комшиите й помагал с тежката работа.

Този път при него имало гости и компанията я поканила да изпие с тях чаша вино. Когато тръгнала да си ходи гостенката, след нея излязъл един от мъжете. Последвал я до квартирата й, влязъл вътре и брутално я изнасилил, както придружил действията си с бой – освен разкъсванията в интимната област, жената била с множество кръвонасядания, синини по лицето и разклатени зъби.

След това насилникът взел няколко вещи и оставил безпомощната жена в стаята, като я заключил отвън. Тя прекарала в това състояние близо денонощие, преди да успее да съобщи за изнасилването в полицията.

Издирването на извършителя започнало веднага, но във вторник следобед мъжът все още се укривал. Привечер полицаи успели да го открият и задържат.