Лайвстриймът на главния герой от заложническата криза в благоевградското село Вълково се превърна в едно от най-коментираните излъчвания в социалните мрежи. Продължилото над 1 час и 48 минути видео показва всичко, което се случва в къщата, където похитителят Цветелин Цеков се барикадира и държа за заложници бившата си жена, простреляния баща и съпругата му.

От кадрите се вижда и важната роля на парламентьора, който по впечатляващ начин успява да се приспособи към мирогледа на Цветан и да го държи в диалогов режим възможно най-продължително време.

Няколко хиляди души наблюдаваха онлайн ситуацията, като част от тях мотивираха похитителя да пристъпи към по-решителни действия, а други го призоваваха да се предаде. Според бивши полицаи, въпреки че се е явявало нож с две остриета, излъчването е помогнало на екипа, тъй като са знаели във всеки момент какво се случва зад стените на къщата.

"Преговаря се до последно, това излъчване във Facebook дава безценна информация за екипа от психолози. Решение, за да се неутрализира чрез огнестрелно оръжие нападателя, се взима в резултат от неговите действия", коментира пред Нова тв Милен Иванов, експерт по сигурността.