57-годишният мъж, задържан за убийството на Удо Ланге, е бил в интимни отношения със съпругата на Ланге - Елизабет. Това твърди NOVA, позовавайки се на свои източници. Той е работил в хлебопекарната на семейството в "Делта Хил".

По информация на БНТ до обвинението се стигнало, след като пред съдия съпругата е била разпитана. Именно тя е разказала, че убийството е извършено в гаража от служителя в нейната пекарна.

Малко по-късно на брифинг представители на прокуратурата потвърдиха, че съпругата и задържаният са имали освен служебни и лични отношения, но не уточниха точно какви. Мотивът за убийството е личен, казаха още прокурорите.

"Работи се и по установяване на евентуална съпричастност на други лица", обясни заместник окръжният прокурор на Перник Албена Стоилова.

Стана ясно още, че съпругата не е присъствала на убийството в гаража, но е била в къщата. Елизабет е била разпитана, но не беше уточнено дали е посочила името на извършителя.

Представителите на прокуратурата разкриха и че има предполагаемо оръжие за престъплението, но все още се очаква експертизите да потвърдят или отхвърлят тези хипотези.

57-годишният извършител е задържан за 72 часа.

Смъртта на постоянно пребиваващия у нас чужденец бе причинена на 11 август. Сигнал в полицията подаде към 20:30 ч. същия ден съпругата му, която го намерила на пода в гаража. Аутопсия на следващия ден установи прободна рана в белия дроб.

В хода на разследването са извършени огледи на местопроизшествието, проведени са разпити на свидетели, иззети са записи от камери за видеонаблюдение, направена е аутопсия от съдебен лекар, назначени са експертизи.

Предстои прокуратурата да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия за тежкото престъпление.