МВР задържа лице във връзка с убийството на швейцарския бизнесмен Удо Ланге, съобщи БНТ по информация на свои източници.

Очаква се малко по-късно от Окръжна прокуратура - Перник да дадат подробности по досъдебното производство за причиняване на смърт на чужд гражданин, който беше открит мъртъв открит във вилното селище "Делта Хил".

Преди това стана известно, че синът на Удо Ланге е задържан, но не заради убийството на неговия баща.

Младият мъж е бил в Швейцария, когато е разбрал за случилото се с баща му. Той е тръгнал е към България.

В района на София синът на жертвата е прегазил човек, заради което е задържан, съобщи БНТ.

Баща му Удо Ланге беше открит мъртъв в пернишкото село Кладница, като се установи, че е бил промушен с нещо като шило през врата чак до белия дроб. Съдебните медици установиха, че мъжът е бил силно притискан, тъй като има едно счупено и едно пукнато ребро.

Първоначалната версия версия беше, че той е прострелян смъртоносно с огнестрелно оръжие. Тялото му е било преместено в дома му след престъплението, а има подозрение, че дори дрехите му са сменени, потвърди в събота вътрешният министър Иван Демерджиев.

Трупът бе намерен в гаража от съпругата на Ланге.

Предполага се, че убийството е извършено с финансов мотив.

Една от версиите е, че 68-годишният швейцарец е бил убит от негови длъжници, които не са искали да връщат взет заем.

Чужденецът е женен за българка и живее отдавна в нашата страна. Двамата са имали предприятие за силиконови изделия, което преди няколко години са продали на шведска компания.