Убийството на 68-годишния швейцарски бизнесмен Удо Ланге, който бе открит мъртъв в дома си във вилното селище "Делта хил" край пернишкото село Кладница, е било извършено на друго място. След това тялото на чужденеца е било преместено, съобщи bTV

Трупът на Ланге, който отдавна живее и работи в България, е бил намерен в четвъртък вечерта в гаража на семейната къща от съпругата му, която и подава сигнала на тел. 112. На място пристига и полиция, като при първоначалния оглед не е установено насилие. При аутопсията обаче става ясно, че швейцарецът е бил убит. 

От Окръжната прокуратура в Перник съобщиха, че съдебномедицинската експертиза е установила огнестрелна рана в белия дроб на бизнесмена.

"Случаят е убийство. Беше направен опит то да бъде замаскирано. На много ранен етап полицаите, които работят по случая, са установили това. До късно през нощта са извършвани действия, напреднали са в значителна степен в работата си по случая. Работим по всички версии, тъй като мъжът е преместен от мястото, на което е бил убит на ново място. Има данни да са сменяни дрехите, с които е бил, за да се прикрият следите от убийството", коментира пред журналисти служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

От МВР допълниха, че няма следи някой да се е опитвал да влезе с взлом в къщата. Образувано е досъдебно производство. Разследването продължава.