38-годишна служителка на банка във Варна е задържана вчера за присвояване на около 1 милион лева от чужди сметки, съобщи окръжният прокурор Красимир Конов. Той уточни, че жената, която работи в банката от 2007 година, е задържана за срок до 72 часа и ще бъде внесено искане за постоянен арест, предаде БТА.

Разследваният период на престъплението е 3 години. Изясняват се засегнатите от присвояването вложители на банката. Общият им брой не е ясен, но част от вложителите вече са известни. Ще се търси вариант за възстановяване на голяма част от присвоените средства

Прокурорът допълни, че има засечени и други лица по случая, като се изяснява как точно са участвали те.

Присвоените средства са били прехвърляни в определена сметка. Сигналът за престъплението е подаден от банката, която е установила това, и оказва пълно съдействие по случая.

Присвояването е в особено големи размери, а предвиденото наказание за такова престъпление е от 10 до 20 години затвор, конфискация на имущество и лишаване от права, каза още Конов.

"Жената не е криминално проявена. Не е попадала в полезрението на полицията по такъв тип престъпления", уточни директорът на варненската полиция комисар Даниел Пашов, цитиран от Нова телевизия.