Второ преследване и катастрофа с мигранти днес. Тази вечер шофьор на джип е отказал да спре на подадена стоп палка на влизане в Бургас, съобщи местното МВР. Около 30 минути е продължила гонката по бургаските улици. Шофьорът е карал застрашително, навлязъл е в насрещното платно, блъснал е няколко коли, а на самата ул. "Иван Шишман" е ударил още един автомобил. В преследването са се включили голям брой полицаи.

Около 20.00 ч. в района след с. Дебелт мобилен патрул от жандармерията забелязал "Нисан кашкай" със софийска регистрация, в който влезли няколко човека. Униформените подали сигнал за спиране на автомобила, но водачът му увеличил скоростта и след преминаване през бургаския комплекс "Меден рудник" по улиците "Тодор Александров" - "Иван Вазов" - "Христо Ботев" - ляв завой по "Сан Стефано" - "Гладстон", на кръстовището с ул. "Иван Шишман" се блъснал в паркиран празен лек автомобил.

По време на преследването към патрула на жандармерията се присъединили и екипи от градските управления.

След като джипът катастрофирал, от купето му излезли, разбягвайки се в различни посоки, общо осем мъже /седем от които са задържани/. Колата е рент-а-кар.

Установено е, че водач на автомобила е 44-годишен мъж от сирийски произход, представил английски документ за самоличност, а превозваните от него мъже са мароканци. Тестът му за алкохол е отрицателен, но този за опиати се оказа положителен. 

Още снимки от акцията ВИЖТЕ ТУК>>

Последният от мигрантите се издирва от полицейските служители, тъй като е успял да избяга.

Задържаните бежанци бяха натръшкани на земята с белезници на ъгъла на улиците "Гладстон" и "Иван Шишман", допълва местният сайт "Флагман".

Мястото на катастрофата е отцепено. Няма сериозно пострадали.

 

Полицай пострада тежко при катастрофа тази сутрин на околовръстното шосе на София с участието на бус, превозващ сирийски мигранти.