Тежък инцидент с пострадали полицаи в София след гонка с мигранти. Инцидентът е станал тази сутрин в района на "Цариградско шосе" под детелината за Казичене в посока София. 51-годишен полицай е тежко пострадал - с черепно-мозъчни травми и с опасност за живота. В болница са още четирима сирийци и техният шофьор.

Сигнал за катастрофата е подаден малко преди 7:00 часа.  Бус с 10 мигранти е излязъл на Околовръстното от АМ "Тракия" в района на Казичане и там е започнала гонка с полицията. В идеята да спрат нелегалните мигранти, друг с микробус на жандармерията е пресрещнал пътя му. Водачът обаче не е спрял и се ударил в превозното средство на полицията, предаде БНР.

Тежко пострадалият полицай е транспортиран в болница "Света Анна" в безсъзнание, с множество наранявания. Той е с тежки черепно-мозъчни травми и с опасност за живота. В момента медици го оперират, съобщиха от болничното заведение. Други двама служители на реда са с по-леки наранявания.

Шофьорът на буса с мигранти и още трима от неговите пътници също са ранени и откарани в болница "Св. Анна".  Мигрантите са сирийци  между 20 и 30 години, с различни фрактури, но без опасност за живота им.

Във ВМА също има настанен един пострадал. Той е бил с травма на главата и в шок.

Снимка: Фейсбук група "Катастрофи в София"

Околовръстното в района на Казичане на катастрофата е затворено заради следствени действия.

Разследването на случая е поето от Националната следствена служба.

Снимка: Фейсбук група "Катастрофи в София"

Заради инцидента се образувало километрично задръстване на АМ "Тракия", съобщават потребители в социалните мрежи. Тапата е в района на "Околовръстното шосе" и трафикът се отклонява.