Група от 7 нелегални мигранти и българският им шофьор бяха задържани от полицаи след преследване по платната на магистрала "Тракия" и в полето край аутобана, съобщиха от Районната прокуратура в Пловдив. 

Екшънът се разиграл вчера около 11.45 часа в района на 123-ия километър. 

Служители на Пътна полиция към Областната дирекция на МВР в Пловдив забелязали в крайпътна отбивка в посока София, че е паркиран лек автомобил "Фолксваген Туаран". По време на извършената проверка полицейските служители установили, че от предна дясна седалка слиза мъж, който прилича на бежанец и тръгва да бяга през полето. Междувременно шофьорът също тръгнал да бяга през магистралата, прескачайки мантинелата и насрещното платно. Още трима бежанци излезли от автомобила и започнали да бягат през полето.

Полицейските служители успели след кратко преследване да заловят бегълците и установили, че в автомобила се возят седем мъже, на видима възраст между 25 и 40 години, определящи се като марокански граждани. Автомобилът бил управляван от Ц. Д., на 39 г., български гражданин, криминално проявен, който е оказал съпротива при задържането му и понастоящем е задържан за 24 часа.

По случая е бил уведомен дежурен прокурор. Действията по разследването продължават под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив.