Мъж уби четирима свои близки. Той е умъртвил родителите си, брат си и баба си. Драмата се е разиграла в столичния квартал "Нови Искър". Сигналът е подаден в МВР в 10,35 часа.

25-годишният извършител на четворното убийство е задържан. По първоначална информация той е военен. Труповете са били открити в дома им. Към 12,30 часа стана ясно, че не синът, а бащата е бил цивилен военен към Министерство на отбраната. По непотвърдена информация, след като военният два дни не се явил на работа, днес от Военна полиция отишли да го търсят в дома му. Отивайки на адреса, те намерили четири трупа. 25-годишният е задържан във видимо неадекватно състояние.

В момента районът е отцепен от екипи на министерството на вътрешните работи. Очаква се малко по-късно МВР да даде и повече информация за причините за убийството.

По неофициална информация убийството е извършено с брадва, като за момента не се съобщава повече информация. Появи се и версия за огнестрелно оръжие. Домът, в който е убито семейството, се намира на ул. "Светлина".  Съседи на избитите ги определят като добри хора. Заговори се, че някои от членовете на семейството имали психически проблеми. Хората не били заможни и има вероятност да се е разиграл скандал заради пари. Не са ясни мотивите за убийството. Действията по разследването продължават в рамките на образуваното досъдебно производство под наблюдението и ръководството на прокуратурата.

В първите дни на януари 2018 г. Нови Искър беше разтърсен от масово убийство. Шестима души бяха разстреляни - баща, син, доведена дъщеря, приятелят ѝ и баба ѝ бяха убити хладнокръвно с по няколко куршума. В кладенец на километри от къщата беше открита застреляна и майката. Заподозрян беше Росен Ангелов - 56-годишен, рецидивист, с присъди за блудство с малолетна и кражби. Той беше издирван в продължение на четири дни, след което беше намерен мъртъв с куршум в главата.