Спецсъдът остави за постоянно в ареста Иван Тодоров, Петър Манев, Александър Крихтин и Димитър Ангелов. Те са обвинени, че са част от престъпна група, която се занимавала с печат на фалшиви пари. Печатницата била в хотел "Кантилена" в Слънчев бряг. А управител на хотела бил Крихтин.

При акцията в най-модерната печатница са хванати милиони евро и хиляди долари. А качеството на банкнотите било изключително добро. В Пловдив също са намерени милиони фалшиви евро.

За да разбият печатницата в Слънчев бряг, разследващите ползвали агенти под прикритие и доверителни сделки. За комуникация помежду си използвали мобилни приложения.

Тодоров бил ръководител на групата. Петър Манев разпространявал банкнотите. Именно той още през лятото получил няколко пратки техниката за печата на банкнотите. Машината за топъл печат пристигнала от САЩ през юли по поръчка по интернет. Пред съда Манев заяви, че направил услуга на друг от задържаните Иван Тодоров, с когото се познавал от 18 години. Бил помолен за помогне, защото знаел английски и имал регистрация в сайт за онлайн търговия.

Димитър Ангелов пък бил печатар по професия. Жилището му било превърнато в депо за съхранение на готова "продукция", разследващите открили и хартия за производство на парите. 

Разследващите влизат в следите на фалшификаторите след като агент по прикритие успява да купи четири пъти от фалшивите банкноти. Според разследването групата опитала да навлезе на черния пазар през септември. Собственикът на хотела в Слънчев бряг заедно с организатора на групата са задържани в печатницата.

От прокуратурата заявиха, че ако са на свобода и четиримата може да се укрият или да извършат ново престъпление.

Защитата пък заяви, че обвиненията не са доказани. Освен това дори да са на свобода, нямало опасност нито да се укрият, нито да извършат ново престъпление.

Решението на съда не е окончателно.