Полицията в Есекс разпространи снимки на двамата братя от Северна Ирландия, които са издирвани по случая с 39-имата замръзнали мигранти в камион.

Ронан Хюз, на 40 години, и Кристофър Хюз, на 34 г., са издирвани по подозрение за убийство и трафик на хора.

"На този етап смятаме, че са в Северна Ирландия, но имат връзки и с Република Ирландия. Ако знаете къде са или имате някаква информация за местонахождението им, свържете се с моя екип", каза Стюарт Хупър от полицията в Есекс.

Ронан Хюз се е свързал с детективите миналата сряда, за да се сдобие с информация за арестувания 25-годишен шофьор Мо Робинсън, съобщава The Sun.

Снимка: Полицията в Есекс

"Ронан Хюз се обади в полицията във Великобритания от мобилен телефон малко след 2 часа сутринта миналата сряда" твърди анонимен източник.

"Той заяви, че трябва да разговаря с някого относно Мо Робинсън и заяви, че шофьорът няма нищо общо с каквато и да е нелегална дейност и не е знаел нищо за товара. Хюз потвърди, че познава Робинсън и настоя да получи отговори на редица въпроси. Той си даде рождената дата и адреса", казва още източникът.

Вярваме, че Ронан Хюз се опитваше да установи колко и каква информация има полицията по онова време. Изглеждаше сякаш иска да сътрудничи на разследващите, но оттогава няма контакт с него.

Смята се, че двамата братя са наели хладилния камион от друга фирма, базирана в Ирландия.  Засега няма данни двамата да са били наясно с превозването на мигранти в него.

"Откриването на братята и разпитите им са ключови за нашето разследване", коментира главният детектив по случая Стюарт Хупър.

Ронан Хюз е лежал в затвора през 2009 г. за контрабанда на цигари във Великобритания.

В ареста продължава да се намира шофьорът на камиона - 25-годишен Морис Робинсън от Северна Ирландия.

 

Снимка: АР/БТА