Второ денонощие продължава акцията по претърсването на района на водоем до село Негован. В него бяха намерени останки на два трупа - жертвите са мъж и жена. Все още не е ясна тяхната самоличност. Основната версия, по която се работи, е убийство, извършено преди повече от месец.

"След извършване на повторния оглед са открити множество човешки останки в 3 бидона и 5 чувала. Те сочат, че се касае за два трупа. Единият със сигурност на жена, за другия все още не се знае какъв е полът на жертвата", заяви Арнаудова. "Напълно възможно е убийството да е извършено от родственик и лицата да не са обявени за издирване", каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова пред NOVA.

Под ръководството на Софийска градска прокуратура се извършва анализ на всички обявени лица за издирване в предходните месеци, за да се установи самоличността на лицата, чиито останки бяха намерени край село Негован, но това не е единствената версия за работа, посочи Аранудова.

"Възможно е лицата да са убити от родственик и да не са били обявени за издирване", уточни говорителят на главния прокурор.

По думите ѝ в Научноизследователския институт по криминалистика към МВР (НИКК) се поддържа база данни с ДНК материал от различни граждани.

"Ще се извърши сравнителен анализ дали тези лица са известни и има в базата данни техен ДНК материал. Надяваме се оперативно-издирвателните мероприятия да доведат до разкриване първо на самоличността на жертвите и след това и на извършителя на престъплението", каза още Арнаудова.